Daha önceden çok yazdım. Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Mehmet Haberal, Rizeli hemşerimizdir. Kendisini eğitime ve insan sağlığına adayan, binlerce öğrenci yetiştirip, binlerce hastaya şifa dağıtan dünyaca ünlü bilim adamı, böbrek nakli konusunda uluslararası arenada bir numaralı cerrah, ödüllü bilim adamı bizim de yakın dostumuzdur. Güzel niteliklerini defalarca yazdım.
MHP Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal’ın daveti ve yönlendirmesi ile Başkent Üniversitesi’nde rektör yardımcısı Abdülkadir Varoğlu’nauğradık. Hocanın ilgisine yürekten teşekkürler. Erkan Haberal ’in üstün niteliklerini önceki yazımızda belirtiğimiz için tekrarına girmeyeceğim. Gelecek vadeden genç bir yetenektir. Parlamentoda saygınlığı olan genç bir siyasetçi.
***
Başkent Üniversitesi yerleşkesine hayran kaldım. Başkentte yaraşır bir yerleşke. Bundan da çok mutlu oldum. Öğrenciler çok şanslıdırlar. Avrupa standartlarında bir eğitim yuvası..
Başkent Üniversitesinin uluslararası bir marka olarak ileri sağlık uygulamalarının her alanında bilimsel üretime dayalı üst düzeyde öğretim yapan ve bunu çağdaş medeniyet çizgisinin üzerinde yer alma yolunda toplumsal katma değere dönüştürerek sunan bir yuvadır.
Gerekli bütün Fakülteleri , Yüksek okulları, Enstitüleri ve diğer organları, en iyi  kadroları ve binlerce öğrenciyi barındıran  Başkentin Üniversitesi, özel Üniversitelerarasında  en tercih edilenler arasında..
***
Bilimin nesnelliğini benimseyen, ulusal bilince sahip, araştırıcı, sorgulayıcı, üretken, akla ve bilime saygılı,
 
Çözümleyici ve bütünleştirici düşünce yapısına sahip, bir eğitim yuvasıdır.
 
İnsan ve çevre haklarına duyarlı, evrensel hukuka saygılı, yaratıcı ve yenilikçi,
 
Ayrıca Atatürk İlkelerine bağlı bireyler yetiştirmek; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bilimi yayma etkinlikleri
 
aracılığıyla Türk toplumunun teknolojik, sosyo-ekonomik ve kültürel düzeyinin yükseltilmesinde öncülük ediyor..
 
insan sağlığının iyileştirilmesine, insan ve çevresel haklarının geliştirilmesi ve korunmasına, topluma hizmetin yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktır.
 
***
Bu güzel başarıdan dolayı, Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Ali Haberal başta olmak üzere  Mütevelli heyeti yönetimini, rektör yardımcıları ve yönetim kadrosundakilerini kutluyoruz.
Başkent Üniversitesi nasıl doğdu?
Ülkemizin nitelikli yükseköğrenim kurumlarına olan ihtiyacına cevap vermek amacıyla, sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Nakli Yanık ve Tedavi Vakfı’nın deneyim ve birikimleriyle mevcut tesislerin üniversite bir yapıya dönüştürülmesi kararlaştırılmıştır. 2018’e kadar dünya standartlarında bir üniversite oldu.