EYT'yi kaçıranlar için son dakika gelişmesi! SGK girişi 1995-1999-2008 arası olanlara yönelik erken emeklilik düzenlemesi ile emeklilik yaşı 48-49-50-51 olarak belirlendi.


YENİDEN ERKEN EMEKLİLİK Mİ GELİYOR?

EYT’den yararlanamayanlar için erken emeklilik fırsatları son derece önemli. E-Devlet ve SGK resmi sitesinden yayınlanan yeni  gelişmeler de bu nedenle çalışan milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. 

SGK girişi 1995-1999-2008 arası olanlar için yepyeni bir düzenleme müjdesi geldi. Kısmi emeklilik ile EYT treni adeta geri dönüyor. Erken emeklilik fırsatları bir kez daha geliyor.

48-49-50-51 yaş altı erken emeklilik imkanları için detaylar da ortaya çıktı. Kısmi emeklilik için iki farklı sistem geldi. Birinci sisteme göre 3600 gün primi ve 10 yıl sigortalılık süresi olan SSK’lı çalışanlar, yaş şartı olmadan emeklilik başvurusu yapabilecek. 

İkinci sisteme göre ise 12,5 yıl sigortalılık süresi ve 4200 gün primi olan Bağ-Kurlular erken emekli olabilecek.


YAŞ ŞARTSIZ ERKEN EMEKLİLİK HAKKI

SSK ve Bağ-Kurlu çalışanlar için yeni kısmi emeklilik sistemi adeta bir dönüm noktası olacak. Düzenlemenin en geç Şubat ayında TBMM’den geçmesi ve yasalaşması bekleniyor. 

Kısmi emeklilikten yararlanıp emekli olacak kişi sayısı ilk etapta 1.5 milyon olarak hesaplandı. Henüz kısmi emeklilik şartları tam olarak ilan edilmesi. O nedenle ilerleyen dönemlerde erken emeklilik yasasından yararlanacak kişi sayısı da artabilir.

Kaynak: Haber Merkezi