Doğrudur, şampiyonluğa şartlanmış idik. Onun dışındaki başarılar bizi kesmiyor. Ama 9.Türkiye Kupası’nı kazanmak ve müzeye götürmek büyük bir başarıdır.
Önümüzde bir yıl Ayyıldız taşıyacağız ayrıcalıktır.
Yönetimin başarısıdır, teknik ekibin ve elbette oyuncuların başarısıdır.
Sörloth gibi gol makinesinin başarısıdır.

Haftalardır suskun olan Abdulkadir Ömür’ün Messi gibi oynamasıdır.
Savunmanın nasıl yapılacağının gösterilmesidir bu.
Alanyaspor’un Başakşehir’den teşvik alıp bizden şampiyonluğu çalmasına vesile olmasına yönelik bir karşı duruştur.
Trabzon’da öne inen başların havaya kalkışıdır.
Bu Trabzonspor’un kadro derinliği sağlayarak şampiyon olabileceğinin göstergesidir.
Bu bir bayram hediyesidir.
Teşekkürler.
 
NELER YAPILMALI?
 

Yeni sezon için neler yapılmalı?
Etkisiz elemanlar elden çıkarılmalı. Nwakaeme ve Ekuban sık sık neden sakatlanıyor çok iyi irdelenmelidir.
Sosa bir ağabey olarak kalmalı yanına muhteşem bir partner alınmalıdır.
Gördük ki, Uğurcan tuttukça, Abdulkadir Ömür oynadıkça Sörloth attıkça şehir mutlu.
 
UZMANINDAN OLUP BİTEN!
 
Son alınan küme düşme kalktı kararı ile ilgi yazacaktım. Ama işin uzmanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu öylesine özetlemiş ki, noktasına virgüle dokunmadan veriyorum:
‘Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısında Süper Lig’den Kayserispor, Malatyaspor ve Ankaragücü takımlarının kümeye düşme kararlarının kaldırılması ile 2020-2021 sezonunda yabancı futbolcu kontenjanının azaltılmasına dair kararın bir yıl ertelenmesi önerisinin yerinde olduğunu ama yeterli olmadığını düşünüyorum..
Bence Kulüpler Birliği Vakfı, TFF yönetimi ile konuşurken 1.Lig’den düşen Adanaspor, Eskişehirspor ve Osmanlıspor’un da kümeye düşürülmemesi konusunu da masaya yatırmalıdır. Pandemi dolayısıyla liglerin 18 Mart 2020 tarihinde ertelenmesi sonrasında en doğru kararın liglerin o hali ile tescil edilmesi olmalıydı.
Ancak futbol kulüplerimizin ekonomik sıkıntıları ve yayıncı kuruluşun ödemeleri aksatması liglerin kaldığı yerden devamını sağlamıştır. Bence Süper ve 1.Ligin devam etmesi ve 2. Lig ve 3. Lig’lerin devam etmemesi bir kargaşaya ve hukuki bir boşluğun doğmasına yol açmıştır..

Ligler, TFF tarafınca başlamadan bir program ve takvim çerçevesinde eşit çerçevede oynanmaktadır. Liglerin sonlarına doğru ben Süper Ligi ve 1. Ligi oynatıyorum, fakat 2. Ligi ve 3. Ligi bu şekilde tescil ediyorum denmesi rekabet adaletine aykırıdır.. Bugün Süper Lig ve 1. Lig’den 3’er takımı düşürüp, 2’nci ve 3 üncü liglerden herhangi bir takımı düşürmemenin hukuki ve mantıklı gerekçesi açıklanmalıdır.. Burada 2. ve 3. Liglerin tamamlanmadığını ve onun için son sıradakilerin düşürülmediğini söylemek bence komik bir gerekçe olmalıdır. Bu durumda 2. ve 3. Lig’den şampiyonluk olanların üst guruplara çıkartılmasını sağlaman da hukuka aykırıdır.. Bana göre TFF, keyfe göre yaptığı uygulama nedeni ile Süper Lig’den ve 1. Lig’den düşen takımların kümeye düşme kararlarının kaldırılmasına yönelik başvuruları kabul görmelidir. Aksi durumda küme düşen bu kulüplerin anayasadaki eşitlik düzenlemesine dayanarak mevzuat gereği yasal yollara başvurması durumunda liglerin tescil edilmesi önlenebilecektir.. Bence TFF liglerin devamı ile aldığı karar ile futbolun gören gözüne parmağını sokmuş ve futbolun sıralamasında ciddi hataya yol açmıştır.. Ligler akordu bozuk bir orkestranın ne çaldığı belli olmayan bir orkestraya dönmüştür.. Pandemi devam ederken Ligler oynanmıştır ve ne olmuştur? Bunu en iyi ve samimi bir şekilde tek Kayserispor yöneticisi açıklamıştır ve testleri kamuoyundan sakladık demişlerdir. Bence bunu sadece Kayserispor yapmamıştır.. Bunu yapan çok kişi olduğuna inanıyorum.. Bir gün pozitif çıkan testin bir gün sonra negatif çıkması herhangi bir uzmanın şaşıracağı bir sonuçtur.. Kaldı ki testleri negatif çıkan binlerce Covid 19 hastası olduğunu da biliyoruz.. Her kategoride farklı uygulamanın olduğu bir ligde mağdur olduğuna inananların yapacakları yasal başvuruların liglerin tescil edilmesi önleyebileceğine düşünüyorum.. TFF’de hukuk yönetimindeki boşluğun TFF yönetiminin alacağı kararlarda yanılgıya yol açtığı liglerin başından bu yana tartışılmaktadır.. Ha geçmiş TFF yönetiminde de ciddi hukuksal hataların olduğunuzda gördük ve fakat bu konuda uzman değil dost kişilerle çözüme gidilmesi TFF’nin maddi ve manevi zararlarına yol açmıştır ve böyle giderse daha da karmaşıklığa gidecektir.. 18 Mart’ta ligler o haliyle tescil edilmiş olasıydı Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacaktı, tıpkı 2 ve 3. Liglerin liderlerinin şampiyon olarak bir üst lige çıkartılmaları gibi Trabzonspor da aynı haktan yararlanabilecekti.. Liglerin devamı sonrasında liglerin en başarılı bir diğer takım olan Başakşehir şampiyon olmuştur.. Eğer 2. ve 3. Ligler de aynı şekilde devam ettirilmiş olsa idi şampiyonaların değişmeyeceğini kim garanti edebilirdi.. Bence acısı ve tatlısı ile bir lig bitmiştir. Ve fakat bu liglerin tescili de uzun yıllar tartışılabilecektir..’
 
AĞLATMAN BENİ!
 

Trabzonspor’un Keşan formalarına yönelik video görüntüsü ile birlikte Hicran’ın Trabzonspor aşkını anlatan çekimler duygu patlaması yaptı. Gerçekten gözlerim yaşardı.  Trabzonspor ne kadar forma satar bilinmez ama emeği geçenleri başta Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir olmak üzere kutluyorum.
 
TAMAMEN GERÇEKTİR
 

‘Bize her yer Trabzon’ sözü aslında güzel bir sözdür. Ancak bu sözü istismar edeler vardır. Hem dışardan hem içerden. Bu söz Trabzonspor’un Türkiye’nin neresinde olursa olsun düzgün duruşunu ve ülkesine milletine bağlılığını ifade eder. Bu söz Hakkari-Yüksekova yolunun kesiştiği noktada terörün azdığı dönemde kolbastı oynamaktır. Bu söz asla bir isyan bir başkaldırı değildir. İşte böyle bir tabela: Her yöne Trabzon’u gösteriyor.
 
FATİH SULTAN KAR
 
Şevki Yılmaz Rize Belediye Başkanı adayı olduğunda kendisiyle bir söyleşiye gitmiştik. Orada televizyoncu Fatih Sultan Kar ile tanışmıştık. Sonra Şevki Yılmaz Rize’ye başkan oldu, Tayyip Erdoğan da İstanbul’a. Fatih Sultan Kar bir İETT’ye girdi ve orada çalışmaya başladı.

İETT’nin arşivlerinden Tayyip Erdoğan’ın futbolculuk dönemine ilişkin resimlerini buldu çıkardı. İlk bana vereceğini söylemesine rağmen Doğan Haber Ajansına verdi! ve Türkiye gündemine girdi. Fatih araştırmalarını bırakmadı ve Rize’ye dair ne varsa hepsini topladı ve kitaplaştırdı. Bir gün Çaykur, bir gün Karali çay ona sponsor oldu. Son olarak  ‘Bir zamanlar Rize’ kitabı ile birlikte geldi. İnanılmaz görüntüler var içinde. Fatih bu kez Deniz Varlı ile birlikte geldi. Deniz Varlı da Mehmet Bekaroğlu’nun meclisteki danışmanı olmuş. Tebrik ediyorum. Trabzon’a gelenlere ne ikram edilir? Pide. Alacahan’ın hemen arasında Can Pide’de muhteşem peynirli partisinden sonra sanat ve sanatçı dostu Mustafa Durmuş’a uğradı ve döndüler. Teşekürler Fatih Sultan Kar. Senin eserlerin çok güzel. Benim için bir numara olan Trabzon-Rize dostluğuna verdiğin değerdir önemli olan.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Devlet eski Bakanı Faruk Özak Rize’de Rizespor’un sezon açılışında Rizespor’un kaptanlık pozubandı ile birlikte.

2-Rizepor Kaptanı Cengiz Sarıoğlu’nun jübilesinde Cemil Turan(FB) ile Trabzonsporlu tüm futbolcular Rizespor forması giymişti.