Beştepe’de NATO Resepsiyonu
NATO Ankara Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yoğun diplomasi trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile eşlerini Beştepe’de düzenlenen resepsiyon ve resmi akşam yemeğinde ağırladı. Program öncesinde Erdoğan çifti, liderleri ve eşlerini Külliye girişinde tek tek karşıladı. Resepsiyon öncesinde geleneksel aile fotoğrafı çekilirken, mehteran takımının liderlerin gelişi sırasında çaldığı marşlar da dikkat çekti. Davetlilere Türk mutfağına özgü lezzetler ikram edildi.

NATO Zirvesi’nde Diplomasi Trafiği Beştepe’ye Taşındı
NATO Ankara Zirvesi kapsamında temaslar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde devam etti. Zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları, eşleriyle birlikte Beştepe’de düzenlenen resepsiyon ve resmi akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen program, zirvenin diplomatik gündeminin yanı sıra protokol detaylarıyla da öne çıktı. Külliye’deki resepsiyon, liderlerin resmi temasların dışında daha samimi bir atmosferde buluşmasına imkan sağladı. Ankara’daki zirve trafiği, Beştepe’deki bu özel programla dikkat çeken görüntülere sahne oldu.

Erdoğan Çifti Liderleri Tek Tek Karşıladı
Program öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin girişinde zirveye katılan liderleri ve eşlerini tek tek karşıladı. Karşılama sırasında liderlerle kısa sohbetler yapılırken, diplomatik nezaket ve protokol görüntüleri öne çıktı. Erdoğan çiftinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, farklı ülkelerden gelen devlet ve hükümet başkanları Külliye’de ağırlandı. Liderlerin gelişleri sırasında oluşturulan tören düzeni, resepsiyonun resmi atmosferini güçlendirdi. Program, NATO Ankara Zirvesi kapsamında yapılan en dikkat çekici buluşmalardan biri oldu.

84F09Bf1 5C3E 4Ef5 8428 05Be5F8B74C9

Trump Ankara’ya Geldi; Trump Başkan Erdoğan Tarafından Karşılandı
Trump Ankara’ya Geldi; Trump Başkan Erdoğan Tarafından Karşılandı
İçeriği Görüntüle

Mehteran Takımından Ülkelere Özel Marşlar
Resepsiyon alanında hazır bulunan mehteran takımı, liderlerin gelişi sırasında ülkelere özel marşlar seslendirdi. Bu detay, Külliye’deki karşılama törenine farklı bir atmosfer kattı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Mehteran Birliği’nin çaldığı marşı beğendiğini “OK” işaretiyle göstermesi dikkat çekti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Külliye’ye geldiği sırada mehter takımının “Ceddin Deden, Neslin Baban” marşını çalması ise programın en çok konuşulan ayrıntıları arasında yer aldı. Karşılama anlarında yaşanan bu detaylar, zirve resepsiyonunun gündem olan görüntülerinden biri oldu.

Geleneksel NATO Aile Fotoğrafı Çekildi
Resepsiyon öncesinde NATO Zirvesi’nin geleneksel aile fotoğrafı da çekildi. Liderler ve eşleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan ile birlikte kameraların karşısına geçti. Aile fotoğrafında Erdoğan çiftinin sağında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi, solunda ise ABD Başkanı Donald Trump yer aldı. Fotoğraf çekimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı liderlerle ayaküstü sohbet ettiği görüldü. Dünya liderlerini aynı karede buluşturan aile fotoğrafı, Beştepe’deki NATO resepsiyonunun en önemli sembol görüntülerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Türk Mutfağından Lezzetler İkram Edildi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyon ve resmi akşam yemeğinde davetlilere Türk mutfağına özgü lezzetler ikram edildi. Zirveye katılan liderler ve eşleri, resmi temasların ardından Türkiye’nin ev sahipliğinde hazırlanan özel programda ağırlandı. Resepsiyon, diplomatik temasların yanı sıra Türkiye’nin kültürel ve geleneksel misafirperverliğini yansıtan bir buluşma olarak dikkat çekti. Beştepe’deki program, NATO Ankara Zirvesi’nin siyasi gündeminin yanında protokol, karşılama ve ikram detaylarıyla da öne çıkan anlarından biri oldu.

NATO Ankara Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resepsiyon, dünya liderlerini Beştepe’de buluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda liderler ve eşleri tek tek karşılandı, geleneksel NATO aile fotoğrafı çekildi. Mehteran takımının ülkelere özel marşları, Trump’ın “OK” işareti ve Miçotakis’in gelişi sırasında çalınan marş, resepsiyonun dikkat çeken detayları arasında yer aldı. Programda davetlilere Türk mutfağından lezzetler sunulurken, Beştepe’deki buluşma zirvenin hafızalarda kalan anlarından biri oldu.

Kaynak: GZT