Doğalgaz faturasını hesaplı getirme ve evi sıcak tutma konusunda ABD'li uzmanlar, yaygın kullanılan yöntemlerin çoğunun maliyeti artırdığını belirtiyor.

Virginia'daki MyPlumber uzmanlarına göre, en etkili yol "zamanlayıcılar" kullanarak radyatörleri önceden ayarlamak.

İşte, uzmanlara göre enerji tüketimini daha ekonomik hale getirebilecek yöntemler:

Uzman Tavsiyesi: Doğalgaz faturasından tasarruf etmenin en etkili yollarından biri "zamanlayıcılar". Bu cihazlar sayesinde, radyatörleri önceden ayarlayarak, eve gelmeden önce sıcaklığı istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz. Bu, gün boyunca enerji harcamadan sıcak bir eve adım atmanın en maliyet etkili yoludur.

MyPlumber'a göre, "Zamanlayıcılar, merkezi ısıtma sistemini daha verimli bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Termostatı manuel olarak ayarlamaktan kaçının ve sıcak bir eve adım atmak için zamanlayıcıları kullanın..."


MANTIKLI DEĞİL

Doğru Bilinen Yanlışlar: MyPlumber uzmanları, doğalgazı sürekli açık tutmanın, ihtiyaç duyulduğunda açmaktan daha ucuz olduğu düşüncesinin bir "şehir efsanesi" olduğunu belirtiyorlar.

Uzmanlara göre, kombinin her çalıştığında radyatörü ısıtmanın daha fazla enerji gerektirdiği doğru, ancak bu, kombiyi sürekli çalışır durumda tutmaktan daha maliyetli değildir. Gelişen teknolojiler sayesinde kombiler kısa sürede ısınabiliyor.

Dolarda büyük kriz: Yıl sonu beklenen rakamı açıkladı Dolarda büyük kriz: Yıl sonu beklenen rakamı açıkladı

Sonuç olarak, doğalgazı sadece ihtiyaç olduğunda kullanmak, uzun vadede enerji ve para tasarrufu yapmanın en etkili yoludur.

Kaynak: Haber Merkezi