Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın Bilmeyenler düşük aylık alacak: Emekli maaşını yükseltmek için bunu yapın

Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin artmasıyla birlikte son iki yılın en yüksek seviyesine yükselerek 68 bin doların üzerine çıktı. Bu, kripto paranın Kasım 2021'de gördüğü 69 bin dolarlık zirveye çok yaklaştığı anlamına geliyor.

Gün içinde 68 bin 700 doları aşan Bitcoin, ABD'de listelenen bitcoin fonlarına olan ilginin artmasıyla birlikte önemli bir yükseliş yaşadı. Özellikle geçtiğimiz aylarda onaylanan spot Bitcoin ETF'leri, yeni yatırımcıların piyasaya girişini hızlandırdı ve Bitcoin'in değerindeki artışı tetikledi.

Bitcoin'in bu yılki yüzde 50'lik değer kazancının çoğu, ETF'lerin piyasaya girmesiyle birlikte yaşanan yükselişlerden kaynaklanıyor. Ayrıca nisan ayında gerçekleşecek olan yarılanma işlemi de, Bitcoin'in arzının kısılarak değerinin artmasını sağlayacağı beklentisiyle yatırımcıları heyecanlandırıyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA