Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, dün 45 bin doların üzerine çıkarak Nisan 2022'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Ancak bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Bitcoin spot ETF'sinin (borsa yatırım fonu) onayına ilişkin ek süre talebi, Bitcoin'in değerini hızla düşürdü.

Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor Arabası olan yok artık diyecek: 4 gün sonra dev zam geliyor

Bitcoin'in fiyatı son 24 saat içinde yüzde 7,50'den fazla değer kaybederek 42 bin 230 dolara geriledi. Bu sert düşüş, kripto para piyasasında volatiliteye işaret ediyor.

ABD düzenleyicileri, Bitcoin borsasında işlem gören fonların onayına ilişkin karar verirken daha fazla inceleme yapma ihtiyacı duyduklarını açıkladı. Bu gelişme, piyasada belirsizlik yarattı ve yatırımcıların panik satışlarına neden oldu.

Bitcoin'in haftalık değer kaybı ise yaklaşık olarak yüzde 2 civarında oldu. Kripto para birimleri, özellikle son dönemde volatiliteye ve haberlere duyarlı bir şekilde hareket ediyor. Bu nedenle kripto para yatırımcıları, piyasa gelişmelerini yakından takip etmek ve dikkatli olmak zorunda kalıyorlar.
TAKA/BİROL SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT