Dolar sahiplerini üzecek olay: Yıllar sonra bir ilk yaşandı Dolar sahiplerini üzecek olay: Yıllar sonra bir ilk yaşandı

CoinGecko verilerine göre, Bitcoin yılbaşından bu yana yüzde 21 oranında bir getiri sağladı ve Aralık 2021'den bu yana ilk kez piyasa değeri 1 trilyon doların üzerine çıktı. Bu yükselişle birlikte Ethereum yüzde 4,1 artarken, Avalanche, Polkadot ve Polygon gibi altcoinler de yükselişe geçti.

ABD enflasyonunda beklenenden daha sıcak bir tablo oluşmasına rağmen, Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasıyla ivme kazanan dijital varlık toparlanması hız kesmedi.

Ancak bazı analistler, teknik sinyallerin Bitcoin rallisinde geçici bir duraklama olabileceğine işaret ediyor. IG Australia Pty'de piyasa analisti olan Tony Sycamore, Bitcoin'in risk iştahında bir bozulmaya rağmen etkileyici bir direnç gösterdiğini belirtirken, grafik modellerine dayanan teknik analizlerin geçici bir düşüş olasılığına işaret ettiğini ifade etti.

Orbit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron ise, dört ay süren güçlü bir rallinin ardından, Bitcoin'in piyasada kısa bir duraklama yaşayabileceğini ve yaklaşan Bitcoin yarılanması öncesi bir hikayenin oluşabileceğini belirtti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT