Ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmek için teyakkuz halinde çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kendilerine ulaşan vatandaşlara ekmek ve ilaç temini ile bankamatikten para çekme hizmetinde bulunuyor. Aynı zamanda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de 18 ilçede sahipsiz hayvanlar için yemleme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Oluşturulan ekipler kentin tüm noktalarına sahipsiz canlar için yem bırakıyor. 


BİR TELEFON KADAR YAKINIZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında iki gün boyunca evlerinden çıkamayacak olan tüm vatandaşlarımız Vefa Sosyal Destek Grubu’nu (112-155-156-153) arayabilirler. Vefa Sosyal Destek Grubu’nun bir paydaşı olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ilk günden itibaren yoğun gayret gösteriyoruz. İki gün sürecek sokağa çıkma yasağında da hemşehrilerimize acil ihtiyaçlarını giderme noktasında bir telefon kadar yakınız. Vatandaşlarımıza sağladığımızın tüm hizmetlerin yanında sahipsiz hayvanlarımızın da her zaman olduğu gibi yanlarındayız. Oluşturduğumuz 5 ayrı ekiple 18 ilçemizin hepsinde hayvanlarımız için yemleme çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK , PERSONELİNE OTOBÜS HİZMETİ 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ‘Sokağa Çıkma Yasağı’ süresi boyunca sağlık personelleri ve genelge ile istisna tutulan çalışanların ulaşımını sağlamak amacıyla mesai başlangıcı ve bitiminde otobüs seferlerine devam edecek.  Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelge ile halkımızın sağlığını korumak amacıyla 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. Bu süre zarfında sağlık personellerimiz ve genelge ile istisna tutulan çalışanlarımızın zor durumda kalmaması adına otobüs seferlerimiz devam edecektir. Yine Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz acil durumlarda sağlık çalışanlarımıza destek verecektir” ifadeleri kullanıldı.

 
Editör: TE Bilisim