Uzungöl Platformu temsilcileri önceki aylarda Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğü tarafından Uzungöl'de bir çalışma yapmak için gönderilen teknik ekibin gelmesinden sonra platform tarafından hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Trabzon ziyareti esnasında Uzungöl'de Trabzon Büyük Şehir Belediyesinin yapmış olduğu çay bahçesinin ziyaretinde Uzungöldeki imar planının iptal olma nedenleri ve bu zamana kadar yaşanan süreci anlatılmıştır. 

Koruma imar planının iptal olmaması için yapılan çalışmanın değerlendirilmesini talep eden Platform temsilcileri Bakan Bey'in talimatı ile "1 hafta içinde raporu alıp değerlendirelim ve hakkaniyetli bir şekilde vatandaşı da madur etmeden ne yapılması gerekiyorsa yapalım "demesi ile gelişen süreç dün (29.07.2021 Perşembe) Ankarada Çevre ve Şehircilik Genel Müdürülüğünde yapılan toplantı ile değerlendirildi. Toplantıya, Uzungöl Platformu Temsilcilerinden; Uzungöl Haber İmtiyaz Sahiplerinden Abdullah Özen, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keleş, Yüksek Şehir Plancısı Merve Özen, Uzungöl Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Meclis Üyesi Seyfullah Kaya katılım sağladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Koçak ile talepler tek tek incelendi. Platformun raporu ve diğer taleplerin genelinin toplantı esnasında yaklaşık olarak 80 oranında yapılabilecek olunduğunu Platform temsilcileri bildirdi. Taleplerin karşılık bulması halinde Uzungöllü vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan 18 uygulaması sonucu, parsellerde birden fazla hissedarlık sorunu da çözülmüş olacak ve diğer detaylarda da vatandaşların çoğunu memnun edecek öneriler mevcut. 

Toplantı sonucunda Platform temsilcilerinin Genel Müdüre "Daha öncedende bizler burda yıkım zamanında toplantı yapmıştık ve çözüm sağlayarak Uzungöl'e dönmüştük lakin,ardından yıkım ekipleri gelip yıkımlara başlamıştı.

Şimdide taleplerimizi ilettik ve bu taleplerimize de olumlu baktığınızı söylüyorsunuz.Umarız bu tolantımız da önceki toplantı gibi bir sonuç almaz diyerek imar planının sağlıklı bir şekilde oturtulması için bu taleplerin değerlendirilip en uygun hali ile yeniden hayata girmesini rica eden Platform temsilcileri toplantı sonrasında Abdullah Özen,İdris Akyüz,Mehmet Keleş ve Mehmet Öztürk ile birlikte Uzungöllü hemşehrimiz olan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz'ü Ankara bürosunda ziyaret etti. Yaklaşık yarım saatlik görüşmede bilgi alış verişi ve Uzungöl'ün doğalgaza kavuşabilmesi noktasında bir görüşme sağlandı. Toplantı sonrası temsilcilerimiz geri dönüş yaptı.
 

Editör: TE Bilisim