2 yaşında böbreğinde oluşan tümör nedeniyle ameliyat olan, sol bacağı kesilen ve o yaştan bu yana tam 14 yıldır annesinin sırtında taşıdığı Serhat, devletten sadece yoluna beton istedi. Ancak bir betonu tam 14 yıldır çok gördüler! Bunca sene içinde gerek Giresun merkezde görevde bulunmuş Valiler, gerekse ilçesinde görev alan Kaymakamlar sadece söz verdi, ötesine geçemedi. Hal böyle olunca anne Gülüzar Kütük, inşaatlarda kullanılan el arabasını engelli arabası gibi kullanmaya başladı. Fotoğraf karesine ikna edemediğimiz gündelik işlerde çalışarak evinin nafakasını kazanmaya çalışan babası Gökmen Kütük(48) ise daha gurur ederek yol konusunda yardım istemediğini söyledi.
 
Akülü Araç Ve Beton Yol
 
4 çocuk annesi Netice Kütük(40) ise 14 yıldır hastalıkla mücadele eden oğlu için devletten yardım beklediğini, bu beklentinin para, pul olmadığını, sadece yolunun beton olmasını istediğini söyledi.2 yaşından bu yana sırtında taşıdığı evladı adına yalvaran anne: “Oğlum tekerlekli sandalyede gitmeyi gurur edince dizlerinin üstüne sürünmeye başladı. Dizi yaralanınca yerden mikrop kaptı, enfeksiyon oluşunca hastalık bacak bölgesine yayıldı. Neticede bacağı kesilmek zorunda kaldı.
 
Böbrek tümöründen ameliyat olduktan sonra 5 ay yatağa mahkum oldu, tedavi gördü. Sonrasında sol bacağı kesildi. O gün bugündür sırtımda taşıyorum. Köy halkı şahit ki çocuğumu okula sırtımda götürüyordum. Şimdi eğitimine açık öğretimden devam ediyor. Köyümüzde bulunan Sarıyar Ortaokulu’nda 8. Sınıfı bitirdi. Yolumuzun yapılıp akülü araç istiyoruz. Devlet büyüklerimin ellerinden öpüyorum, sadece sesimizi duysunlar başka şey istemiyorum” dedi. Şimdi Kütük ailesinin feryadına ne yanıt gelecek merak ediliyor.
Sedat KARAKAYA
Editör: TE Bilisim