FECİ SON!

Ordu’da, tır ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.  Kaza, önceki gece Altınordu ilçesi Soya Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gürcistan uyruklu Tamaz Tarieladze idaresindeki LN 997 NL plakalı tır ile Akın Akduman'ın kullandığı 34 CYH 537 plakalı motosiklet sürücüsü çapıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, 112 Acil Servis ekiplerince Ordu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Akduman, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.         

BAŞKANIN ANNE ACISI

Rize’nin İkizdere İlçesinde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Hasan Kösoğlu’nun annesi vefat etti. Cenazesi önceki gün toprağa verildi. İkizdere Belediye Başkanlarından Hasan Kösoğlu’nun annesi Şadiye Kösoğlu uzun süredir yaşlılıktan mütevellit rahatsızdı. bu sabah tedavi gördüğü İstanbul’da hayatını kaybetti. 86 yaşında vefat eden Şadiye Kösoğlu 86 yaşında 4 çocuk annesi idi. İkizdere merkez kubbeli camiinde kılınan namazdan sonra Yeşilyurt Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

33 BİN LİRA ÖDEYECEKLER

Artvin’de yapılan denetim ve kontrollerde Milli Parklar ekipleri yasa dışı avcılık yaptığı belirlenen 2 kişiye toplamda 33 bin 482 lira para cezası uyguladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında ‘devlet avlağı’ sınırları olan Ortaköy ve Saçinka bölgesi aralığında avladıkları yaban keçisi ile yakalanan iki şahıs hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet etmekten idari yaptırım ve tazminat cezası uygulandı. Avlanarak öldürülen hayvana el konularak, şahıslara 5 bin 705 TL idari yaptırım cezası ile 27 bin 777 lira olmak üzere toplamda 33 bin 482 lira para cezası uygulandı. Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yasadışı avcılığa yönelik av koruma ve kontrol faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

MİNİK MUSTAFA KAZA KURBANI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 5 gün önce minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan 7 yaşındaki çocuk, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.   Edinilen bilgiye göre Evkaf Mahallesi'nde meydana gelen kazada Emre Ç. yönetimindeki 28 KA 315 plakalı minibüs sokakta bisikleti ile tur atan Mustafa B.’ye çarptı. Kazanın ardından ağır yaralı olarak Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa B. daha sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek burada tedavi altına alındı. Mustafa B. 5 gün sonra hayatını kaybetti.

BEYAZ ESARET

Ordu'nun yüksek kesimlerinde ve yaylalarda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, güzel görüntüler oluşturdu.

Ordu'nun yüksek rakımlı ilçeleri ve yaylalarında dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, bazı bölgelerde aralıklarla devam ediyor. Hava sıcaklıklarının düştüğü Ordu'nun kent merkezinde kısmen sağanak görülürken, yüksek kesimlerde ise kar ile mücadele sürüyor.

Akkuş ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluşurken, ulaşımda bir aksaklık yaşanmaması adına belediye ekipleri iş makineleri ile mücadelesini sürdürüyor. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, sosyal medya hesabından ilçeden kar fotoğrafları paylaşarak, "İlçemizde dün gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışının ardından, mahalle yollardaki ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim