başlıklı haberde yer alan iddialara ilişkin yapılan araştırma neticesinde; Söz konusu haberde yer alan “Güce ilçesine bağlı Sarıyar Köyü, Çardakçukuru Mahallesi’nde ikamet eden Kütük ailesinin 16 yaşındaki çocukları Serhat Kütük’ün hayat hikâyesi yürekleri dağlıyor. 

2 yaşında böbreğinde oluşan tümör nedeniyle ameliyat olan, sol bacağı kesilen ve o yaştan bu yana tam 14 yıldır annesinin sırtında taşıdığı Serhat, devletten sadece yoluna beton istedi. Ancak bir betonu tam 14 yıldır çok gördüler! Bunca sene içinde gerek Giresun merkezde görevde bulunmuş Valiler, gerekse ilçesinde görev alan Kaymakamlar sadece söz verdi, ötesine geçemedi. Hal böyle olunca anne Gülüzar Kütük, inşaatlarda kullanılan el arabasını engelli arabası gibi kullanmaya başladı” şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bir açıklama yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur. 

Güce İlçesi Sarıyar Köyü Nüfusuna Kayıtlı 6 nüfuslu bir aile olarak yaşayan Netice KÜTÜK ve ailesine Güce Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından, Vakıf Mütevelli heyetinin aldığı kararlar doğrultusunda vakfın imkanları da göz önüne alınarak azami yardımlar yapılmaktadır. 2008-2009 yıllarında Güce Kaymakamlığı SYDV kaynakları kullanılmak suretiyle ailenin mevcutta durduğu konut inşa edilmiş ve aileye teslim edilmiştir. Serhat Kütük adına aileye 2012 yılında engelli aracı, 2016 yılında da akülü engelli aracı alınarak teslim edilmiştir. 

Güce Kaymakamlığı SYDV tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımlarla ve SHEÇ (evde bakım) aylığı kapsamında yapılan yardımlarda dahil olmak üzere bugüne kadar aileye toplamda 162 bin 368,00 TL yardım yapılmıştır. Söz konusu sosyal medya paylaşımları ve haberler üzerine 12/11/2019 tarihinde aileyi ziyaret eden Güce Kaymakamlığı SYDV personeli tarafından aileye akülü araç ihtiyacı taleplerinin veya başka bir taleplerinin olup olmadığı sorulmuş, yapılan görüşmede Güce Kaymakamlığı SYDV tarafından aileye 2016 yılında teslim edilen akülü aracın hurdacıya satıldığı, köyün ana vasıta yolundan ailenin evine giden vasıta yolunun İl Özle İdaresi yol ağında olmadığı, bu yolun şahıs arazilerinden geçtiği ve Güce Kaymakamlığının girişimleriyle, arazi sahiplerinin de ikna edilmesi suretiyle aileye vasıta yolu açıldığı, mevcut yolun stabilize olması nedeniyle 500 metrelik bölümünün betonlanması taleplerinin bulunduğu, söz konusu yolun betonlanma işleminin tamamlanması halinde akülü araç ihtiyacının olacağının ifade edilmiştir.

 İlçeye bağlı köy yollarının bakım ve onarımı Giresun İl Özel İdaresi ve Güce İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca hazırlanan projeler ve bu projelere göre aktarılan ödeneklerle yapılmakta olup, şahsın evine giden yol (İl Özel İdaresi yol ağında olmadığından) yine bahse konu köyün arazi yapısının dik olması yol ağının geniş olması nedeniyle çalışmalar mevcut bütçe imkânlar ölçüsünde yıllara sari olarak devam etmektedir.  Söz konusu yolda iyileştirme çalışmaları da belirlenen bir plan dahilinde ilçenin ve köyün genel yol ağı çalışmaları çerçevesinde mevsim şartları da dikkate alınarak yapılacaktır.” denildi.
 
Editör: TE Bilisim