“Fahri Hemşerilik Beratı” takdim töreni  için Of Belediyesinde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu: “ Bugün burada Türkiye’nin  yerli ve milli sanayine önemli katkılar sunan yaptığı işlerle, aldığı ödüllerle Türkiye’ye mal olmuş Of sevdalısı Sayın Ethem Sancak’ı ağırlıyoruz. Karadeniz sevdasını, Of sevdasını her platformda belirten ve onu hayırla yad eden değerli bir insan olan Ethem beyi artık hemşerimiz ilan ediyoruz. Belediye Meclisimizin oy birliği ile almış olduğu kararla kendisini hemşerimiz olarak kabul ettik. Bunun sonucunda kendisine  “Fahri Hemşerilik Beratı” takdim ediyoruz. O da artık en az bizim kadar Oflu olmuş oldu. İlçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katılımları nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Of  Karadeniz’in Gözüdür

İş insanı Ethem Sancak da törende yaptığı konuşmada: “ Ben Karadeniz’i ve Karadenizlileri çok seviyorum. Merttirler, dobradırlar ne düşünüyorlarsa açık açık söylerler. Art niyetleri yoktur. Ülkemiz için Karadeniz çok önemlidir. Of ise Karadeniz’in gözüdür. Benim öğrencilik hayatımda olsun iş hayatımda olsun Ofluların çok özel yeri vardır. Onların çok yardımını gördüm. Hayatımda onlarca hediye aldım. Samimiyetimle söyleyebilirim ki bu aldığım en şerefli ödül olmuştur. Ömrümün sonuna kadar bunu gururla taşıyacağım. Oflular direk Allah’a bağlıdır derler.  Ben de artık direk Allah’a bağlı oldum. Bana bu hemşerilik beratını layık gören başta Sayın Belediye Başkanımız Salim Sarıalioğlu’na ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını ifade etti. Konuşmaların ardından iş insanı Ethem Sancak’a Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından “Fahri Hemşerilik Beratı” ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Programa katılan Of’un yetiştirdiği önemli değerlere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene Önemli İsimler Katıldı

 “Fahri Hemşerilik Beratı” takdim töreni ne; Of Kaymakamı Eyüp Fırat,  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı - Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral, Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 20. İstinaf Mahkemesi Başkanı Hakim Erdoğan Şimşek, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, İşadamı - Trabzonspor eski Genel Sekreteri Gençağa Meriç, İşadamı Hikmet Yeşilyurt, Av. Bayram Saral, Kasım Saral, Mehmet Soylu, AK Parti Of İlçe Başkanımız Mehmet Hakan Terzioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz,Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Amirleri katıldı. Program Of Belediyesi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sone erdi.
Adnan RAMOĞLU
 
Editör: TE Bilisim