Türkiye’de bir iş yapılacağı zaman genellikle ölümlü kazanın olması bekleniyor. Maçka İlçesi Galyan Vadisi’nde de 3 yıl önce verilen dilekçeye rağmen yapılmayan köprü bir can aldı. 9 mahalle muhtarı şimdi yolun ne zaman genişleyeceğini soruyor. 
 
1 Kişi Hayatı Kaybetmişti

Trabzon’un Maçka İlçesi Galyan Vadisinde bulunan Yüzüncüyıl, Çayırlar, Oğulağaç, Ergin, Atasu, Yeniköy, Şimşirli, Alataş ve Kuşçu Mahalle Muhtarları 2 Aralık 2015 tarihinde Büyükşehir Beleidyesi ve DSİ’ye sundukları dilekçede mahallede dar olan 3 köprü ile yolların genişlemesi ve yollara bariyer koyulması taleplerini ilettiler. Taleplerin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yetkililerin bir adım dahi atmadığı bölgede 27 Ekim’de dar olan köprüyü fark edemeyen Emrah Kibar, dereye uçarak hayatını kaybetti.

Yolun Genişlemesini İstediler
 
Dilekçelerine bir türlü cevap bulamayan Çayırlar Mahalle Muhtarı Erol Akyüz, Kuşçu Mahalle Muhtarı Ahmet Akyüz, Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz ve Atasu Mahalle Muhtarı Yusuf Yılmaz, gazetemize yolların bir an önce yapılmasını istediklerini belirttiler. Muhtarlar adına açıklama yapan Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz, köprüleri 50 sene önce kendi imkanları ile yaptıklarını dile getirerek, “Bu köprüleri dedelerimiz babalarımız 50 sene önce kazma kürekle yaptılar. 9 mahallenin kullandığı grup yolu ve şu an ihtiyacı karşılamıyor. Köprüler çok dar ve korkuluk yok. Burada küçük çapta çok fazla kaza oldu. Geçen gün de bir yavrumuz hayatının baharında yaşama veda etti.  

Yetkililer 3 senedir dilekçelerimize cevap vermediler. Kazanın ardından kaza olan köprüye gelip işaret koydular. Bu yolların yapılması için daha kaç canın gitmesi gerekiyor. Biz burada başka ölümler olmadan bu yolun yapılmasını istiyoruz. Ayrıca yollarımızın kenarında bariyer yok. Yağışlı havada araç kaysa doğrudan dereye uçacak. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” dedi. 4 mahalle muhtarı yetkilerden seslerini duymalarını isteyerek yollarının genişleyip bariyer yapılmasını istediler. 
Editör: TE Bilisim