Sarp ve dik araziler üzerine hemen her gün bir konut inşa edilirken, kimi zaman bu konutlar bir rezidans olarak karşımıza çıkıyor. Teyyaredüzü Mahallesi,  Çıtlakkale Mahallesi, Gedikkaya Mahallesi ile Kavaklar Mahallesi en çok gelişen bölgeler arasında.

Kentin görselliğini bozan ve metruk halleri ile dikkat çeken, tehdit oluşturan evler belediye tarafından bir bir tespit edilerek yıkılıyor. Kentin birçok noktasında bu çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.  Hangi bölgede böyle bir çalışma varsa bulunduğu mahalle tarafından takdirle karşılanıyor.  Özellikle konut konusunda her gün bir gelişimin olduğu Giresun'da deniz sahiline yakın Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bazı konutlarda dikkatlerden kaçmıyor.  Kimilerinde faal olarak insanların yaşadığı metruk evler yeni binaların arasında göze çarpıyor.

KİREMİT ÇATILARA BRANDA!

Bu fotoğraf karesi Çınarlar ve Kale Mahallelerinden. Dayanıklı olan ve eski yıllara ait olan kremit çatılarda  zamana bağlı bozulmalar yıpranmalar olunca sahipleri çözüm arama derdine düştü. Deniz cepheli  bir zamanların en gözde evleri  yıllara meydan okuyarak bugünlere kadar geldiği  gözleniyor. Yapısı itibariyle oldukça sağlam bir inşası bulunan evler her ne kadar zamana dirense de  binaya da rezidansların gölgesinde kalıyor. Haberin fotoğrafı da görülen Kale ve  Çınarlar Mahallesi'nde bulunan eski tip evler Afganistan uyruklu ya da öğlenden kesimince tercih ediliyor.  Kira olarak fiyatları uygun görülen eski yapılarda dış görünüm kadar iç görünüm de  oldukça sağlıklı. Fakat kent merkezinin yüksek kesimlerine doğru bu konutlar kiralık olarak çok ucuz.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim