Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile Millet Bahçesi'nin etrafındaki saclar kaldırılarak fiilen halkın kullanımına açıldı. Sacların kalkmasıyla birlikte muhteşem bir görüntüyle karşılaşan vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Millet Bahçesi'nin gezen ve görüşlerini paylaşan vatandaşların Trabzon'a kazandırılan Millet Bahçesi'ni çok beğendikleri ve hatıra fotoğrafları çektikleri görüldü.

TARAFTAR DUYGULANDI

Avni Aker Stadı'nın anısını yaşatmak için bırakılan tribünde bir vatandaş ise duygusal anlar yaşadı. Geçmişte bir maçta yaşadığı anısının aklına geldiğini söyleyen taraftar, Avni Aker Millet Bahçesi'ni beğendiğini söyleyerek, ''Şehrin göbeğinde ki stadın buradan kalkması tabi ki şehre bir ferahlık verdi. Tribünün burada kalması geçmişi ve hatıraları tazeletiyor. Trabzon’un içerisinde böyle bir yeşilliği yoktu. Parkı yoktu. Çok güzel oldu’’ dedi. İlerleyen tarihte Millet Bahçesi'nin törenle açılması bekleniyor.

MİLLET BAHÇESİ'NDE NELER VAR?

Vatandaşların kolayca ulaşabileceği, sosyal aktivitelerini yapabileceği Trabzon Millet Bahçesi projesinde mini futbol sahaları, basketbol sahası, tenis kortu, koşu ve yürüyüş yolları yer alacak.
Renk ve koku etkili botanik bahçe ve gölet çevresinde vatandaşların gezip dinlenebileceği alanların da olacağı proje içerisinde çocuk parkı, çim amfi, sosyal donatılar ve restoranlar yer alacak.


Proje kapsamında ayrıca 340 metrekarelik millet kıraathanesi yapılacak. Ücretsiz ikramların sunulacağı millet kıraathanesinde kitap okumak ya da ders çalışmak isteyen öğrenciler, internet, fotokopi ve tarayıcıdan ücret ödemeden yararlanabilecek.
 

Editör: TE Bilisim