KADEM'in Türkiye genelinde kadın hakları konusunda önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu KADEM Trabzon İl Temsilcisi  Elif Yükünç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve KADEM gönüllülerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek "Kadına dair her hususta özgün ve tarafsız bakış açısıyla,  varoluşta eşitlik ve sorumluluk ekseninde adaleti önceleyerek ulusal ve uluslararası çalışmalar gerçekleştiren  KADEM'e, Trabzon İl Temsilciliği yetkililerine ve  bu mücadeleyi samimiyetle sürdüren KADEM gönüllülerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim."dedi.  

KADEM Trabzon İl Temsilciliğinin dikkat çeken çalışmalar gerçekleştirerek kadın hakları konusunda bölgede öncü bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda ilerlediğini ifade eden Milletvekili Ayvazoğlu şunları söyledi: 

"Kadın sorunlarına bakış açısı tamemem tarafsız ve kadın merkezli olmalıdır. Bazı kadın hakkı savunucusu olduğunu iddia eden sivil toplum kuruluşları kimleri savunacağı kimleri savunmayacağı konusunda ayrımcılığı körükleyen bir anlayış içerisinde. KADEM kul hakkı temelinde dünya görüşüne bakmaksızın tüm kadınların sorunlarını savunma refleksi göstererek önemli bir dik duruş sergiliyor. Bu çalışmaların başarı ile devam ederek KADEM'in hem bölgede hem Türkiye'de ve hem de dünyada öncü kuruluş olacağına yürekten inanıyorum."

“İNSANLIK DIŞI YAKLAŞIMLARDAN KURTULMAK GEREKİYOR”

Kadına yönelik insanlık dışı yaklaşımlardan kurtulmak gerektiğinin altını çizen Ayvazoğlu "Kadınları da bu tutumları kabullenmekten, normalleştirmekten, sıradanlaştırmaktan kurtarmak lazım. Neden hep kadınlar katlanmak ve susmak zorunda. Küfür dilinin öznesi hep kadın. Toplumda bu yönde büyük bir eksiklik var. İlk önce kadına hakarete son verilmesi gerekiyor. Çocuklarımızı yetiştirirken kadını biliçaltına doğru kodlamak gerekiyor. Bu devlet yasasıyla, anayasasıyla kadını her türlü şiddete karşı korumaya almış, devrimsel uygulamalarıyla en gelişmiş denilen ülkelere bile örnek olmuş bir hukuk devleti. Eksiğimiz var evet. O da zihniyet dönüşümü. Kadına reva görülen her türlü çirkin yaklaşımı kökünden reddeden bir zihni uyanış gerekmekte. Bu da eğitimle mümkün. Bizim kültürümüzde, inancımızda anne kadar daha mukaddes varlık yoktur."ifadelerini kullandı. 

 KADEM Trabzon İl Temsilcisi Elif Yükünç de Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek "Kadının onuruyla yaşayabilmesi için verdiğimiz mücadelede KADEM gönüllüleriyle buluşan, şehrimiz kadınlarına ve gençlerine dair yaptığımız söyleşi ile değerli fikirlerini paylaşan vekilimize teşekkür ederiz."dedi.
 

Editör: TE Bilisim