Trabzonlu Kaymakam adayı Celal Kofoğlu son kararname ile birlikte Konya Güneysınır ilçesi kaymakamlığına atandı. Kofoğlu ailesinin evladı ve Trabzonspor’un efsane futbolcusu Cengiz Akçay’ın damadı olan Celal Kofoğlu, ‘Devlet için millet için Konyamız ve Güneysınır ilçemiz için elimden geleni yapacağım’ dedi.

Celal Kofoğlu kimdir?

‘30 Ocak 1989 tarihinde Trabzon’da doğdu. Trabzon Çaykaralıdır. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 2006 yılında Trabzon Lisesinden mezun oldu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayarak 2011 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığında Müfettiş olarak 4 yıl süreyle görev yaptı. İçişleri Bakanlığının 2017 yılında açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavında başarılı olarak 106. Dönem Ordu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Meslekteki İl Stajını Ordu’da tamamladı.

Yalova İli Çiftlikköy İlçesinde Kaymakam refikliği stajını tamamladı. Giresun ili Çanakçı ilçesinde ve Kastamonu ili Azdavay ilçesinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. Teftiş stajını Çanakkale’de yurt dışı eğitimini ise İngiltere’nin Manchester şehrinde Manchester Metropolitan Üniversitesin’de tamamladı ve son kararname ile Konya’ya atandı. Celal kofoğlu, Trabzonspor’un eski santraforlarından efsane Cengiz Akçay’ın kızı Tuğçe ile evli.’
 
Editör: TE Bilisim