Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Fatih Aydın ve Tacettin Çetinkaya , İl Başkanı Cevat Kurt, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Tacettin Çetinkaya, gündemle alakalı değerlendirmelerde bulundu. 

Çetinkaya, 15 Temmuz’un yıl dönümünde yapılan etkinliklerin olaysız geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye’de daha önce de darbe ya da darbe girişimlerine şahit olduk. Ancak 15 Temmuz 2016 da yaşanan kalkışım bu güne kadar yaşanan darbe olaylarını maalesef bize unutturdu. İlk kez asker kendi vatandaşına karşı silah, bomba ve tanklarla müdahale etti. 250 kahraman evladımız bu alçakça kalkışım sonunda şehit oldu. Yapılmaya çalışılan darbe ABD ve Siyonist İsrail destekli olduğu gizlenemez bir gerçektir. 

İncirlik üssünden havalana uçaklarla vatan evlatları bombalanmıştır. Bu menfur olay bizlere dost ve düşman tanımımızı yeniden hatırlatması açısından oldukça önemlidir. Birlik ve beraberliğimize kasteden bu alçakça girişim, halkımızın bütün kesimlerinin vatan ve bayrak aşkı ile karşı koyması sayesinde bertaraf edilmiştir. Allah böyle bir acıyı bizlere bir daha yaşatmasın” dedi.

Suriyelilere Karşı Yapılan Davranışlar Kabul Edilemez

Türkiye’de her ırktan ve inanıştan insanların olduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Türkiye’nin sinir uçları vardır. Her milletten insanla uzun zamandan beri bu coğrafyada kardeşçe yaşamaktayız. Irk ve mezhep üzerinden bizleri birbirine düşürmek isteyenlerin oyununa gelmememiz gerekir. Birkaç gün önce gerçekleşen Suriyeli mültecilerle alakalı gelişmeler bizleri endişelendirmektedir. Biz tarih boyunca ne zaman insanlar zulme haksızlığa uğrasa onlara ülkemizin kapılarını açmışız ve kendimizden saymışızdır. Görülüyor ki tarihte dinine ırkına bakılmadan zülüm gören kim varsa insan olduğu için, inancımız gereği onlara sahip çıktık. 

Bugün Suriye’den kaçmak zorunda bırakılan dindaşlarımıza aynı insani duyarlıkla yaklaşarak onları ülkemizde misafir etmekten daha doğal ne olabilir? Suriyeli göçmen algısını kamuoyunda oluşturarak tarihimizden ve inancımızdan kaynaklanan insanca davranışlarımızı sabote edecek, yapılan yardımları gereksiz gösterecek hiçbir girişimi kabul etmiyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim