Canalioğlu hükümetin Türkiye’yi gerdiğini belirterek, “Anayasaya Evet/Hayır kampanyaları var. Hükümetin eli acayip güçlü. Bir tarafta devlet, Devletin Memurları, bürokratları. Askeri, Polisi, Araç gereçleri, Maddi kaynakları. Diğer tarafta geçim derdindeki sade vatandaşlar... 

Bunun yanısıra kullanılan dil de demokratik değil. Sen 'Evet'i anlat. Diğeri de 'Hayır'ı anlatsın. Ne çıkarsa kabul. Düşünsenize, yok hükmündeki 600 parlamentere maaş ödenecek. Atatürk ta kurtuluş savaşından da önce 'Parlamento' dedi. 

Evet, bir kişi aldatılıyor. Aldatılır; ama bir parlamento insan aldatılmaz. Soruyorum. Neden Dokunulmazlığı kaldırmadılar? 

Neden ihanetlerin hesabı sorulmuyor, sorulsun istenmiyor? 

Neden bu anayasa değişikliğine idam getirilsin maddesi eklenmedi. Demek ki samimi değiller. 

Avrupa’ya kızıyoruz; bize miting yaptırmıyor diye. Yahu Türkiye’de muhalefet millet vekilleri konuşacak salon bulamıyor. Bulsa da konuşturulmuyor... 

Bu ülke insanları hep beraber darbeye karşı çıkmadı mı?

Şimdi ne oldu? 

Hayır diyenler darbeci öyle mi? Ben hayır için 3 sebep sayayım. Birincisi parlementer sistemin etkisizliği. İkincisi, yargının tek elde toplanması. Üçüncüsü tek adamlığın vahameti. Şimdi onlar da, yani evetçiler de 3 neden söylesinler. Söyleyemezler” dedi.
Editör: TE Bilisim