TAKA Gazetesi’nin kurucusu Ahmet Sancak uzun süre Gazetenin Yazı İşleri müdürlüğü görevini yapan karikatürist yazar Harun Yavruoğlu’nun vefatının ardından büyük üzüntü yaşamıştı. 

Almanya’da olması sebebiyle cenaze namazına katılamayan Ahmet Sancak bayramın ikinci gününde  Yavruoğlu’nun oğlu Miraç Ali Yavruoğlu ile birlikte Akçaabat’ın Doğanköy mahallesinde bulunan Yavruoğlu’nun mezarına çıkarak dua okudu. Son derce üzgün olduğu gözlenen Ahmet Sancak ile Yavruoğlu arasında patron ve müdürlük ilişkisinin ötesinde Şairlik sohbetleri vardı. Uzun süre Yavruoğlu ile şiir tartışmaları yapan Ahmet Sancak Ört üstüme  sesini şiir kitabının redaktesini de Harun Yavruoğlu’na yaptırmıştı. 

Ahmet Sancak, Yavruoğlu’nun vefatının Trabzon için büyük bir kayıp olduğunu söyleyerek, ‘Usta bir karikatürist güzel bir insan, muhteşem bir şairi kaybettik. Acımız büyük. Allah rahmet etsin. Her yaşta ölüm erkendir. Harun Yavruoğlu rahatsızılğının üzerinden 6 ay geçmişti ki bizi yalnız bıraktı. Mekanı cennet olsun’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim