Maçın berabere sonuçlanmasının ardından Sport Recife taraftarlarının saldırısı, büyük bir korku ve panik havası yarattı. Otobüste bulunan 6 futbolcu, saldırı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralanan futbolcular arasında Titi, Britez, Joao Ricardo, Sasha, Dudu ve Escobar olduğu belirtildi.

Bombalı saldırının Atacadao dos Presentes yakınındaki Curado mahallesi civarında gerçekleştiği bildirilirken, emniyet görevlileri olayın yaşandığı bölgede büyük önlem aldı.

Furkan Ubeyde Çamoğlu Avrupa Tekvando Şampiyonu Oldu Furkan Ubeyde Çamoğlu Avrupa Tekvando Şampiyonu Oldu

Saldırı sırasında Fortaleza'nın forvet oyuncusu Thiago Galhardo, sosyal medya hesabından canlı yayın açarak yetkililere yardım çağrısında bulundu. Fortaleza takımının CEO'su Marcelo Paz da, "Oyuncularımıza vurdular. Dudu burada kan kaybediyor. Bu çok saçma. Bu Brezilya futboluna yakışmıyor. Burada hepimiz kızgın ve öfkeliyiz." açıklamasını yaptı.

Bu korkunç olay, futbolda şiddetin kabul edilemez bir boyuta ulaştığını ve sporun ruhuna aykırı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Futbol camiası, benzer olayların yaşanmaması ve sporun fair-play ruhunun korunması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Editör: Birol Sancak