100 BİN TL’YE VERMEDİM 5 TOPA TRABZONSPOR’A VERDİM

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, ilçeye yaptığı çalışmaların yanı sıra Trabzonspor ve altyapıya büyük önem veriyor. Nuhoğlu, Galatasaray’ın 100 Bin TL teklif ettiği kaleci Hakan’ı 5 top karşılığı Trabzonspor’a verdi. Nuhoğlu, çalışmalarını TAKA Gazetesine anlattı.

 İşte okurken keyif alacağınız o röportaj:

ÇARŞIBAŞI’NA TOKİ MÜJDESİ

Çarşıbaşı İlçemizin ihtiyacı olan TOKİ konutlarının açıklanması büyük bir müjdedir. Bunu öncesinden görüşmüştük. TOKİ şehrin merkezine 700 metre mesafeye modern konutlar yapacak. 5 dakika yürüme mesafesinde. Yapılacak kentsel dönüşümle 166 daire ve bir tane de emniyet binası yapılacak. Sanayi sitesini de ilçemize 4  kilometre mesafeye yapıyoruz. Oraya yeni bir de yol yapıyoruz. Araçla 5 dakikada gidilecek.

MİLLET BAHÇESİ BİTİYOR

Göreve geldiğimizde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan bakanımıza gitmiştik. 156 dönümlük sahil dolgu alanımızın onayını verdi. tahkimatı yapıldı. Sahilimizi güzelleştiriyoruz. 156 dönüm alanımızın 52 dönümünü millet bahçesi,  7dönümünü de gençlik merkezi ve semt sahası yapacağız. Projelerimizle hizmetlerimizi aldık. 2023 yılında millet bahçemizi yetiştireceğiz.

ÜNİVETSİTE GELDİ

Meslek Yüksek Okulu’muzu 10 dönümlük bir arazimizde yapılıyor. İlçemizin iş insanları Mehmet Kobya, Onur Kobya ve İsmail Kobya tarafından okulumuzu yapıyoruz. Bilgisayar teknolojileri, animasyon kodlama, tasarım bölümleri olacak. Kampüs, amfi ve okul olarak Trabzon’un en iyi okulunu yapıyoruz. 10 dönümlük arazinin karşısında 5.5 dönüm bir arazi daha var. Orayı da üniversiteye kazandırdık.

AĞUSTOS’TA BİTECEK

Trabzon’da Trabzonspor, Çarşıbaşı’nda Yavuz Grup Yolu çok konuşulmuştu. Yıllardır dile getirilen bir sorundu. Trabzonspor şampiyon oldu, Çarşıbaşı’nda da Yavuz Grup Yolu yapılıyor. O yol, Çarşıbaşı İlçemizin 16 mahallesi, Akçaabat’ın da 6 mahallesine hitap ediyor. Yolun birinci etabı tamamlandı. İkinci etabın da yüzde 80’i yapıldı. Şu anda ihaleye çıkıldı. İnşallah Ağustos ayında bitiririz. Sonrasında 4 kilometrelik ham bir yol kalıyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’da yolumuza çok önem veriyor.

2023 ÖNEMLİ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti için 2023 seçimleri çok önemli. Geçmişte Saddam ve Kaddafi için de birçok şey söylendi. Ülkemizde planlar, gezi olayları ile planlandı. Tutmadı. Gezi olaylarının yüzde 10’u Mısır’da gerçekleşti, Mısır battı gitti. Ülkücü hareketin dik duruşu, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin dik duruşuyla oyunlar bozuldu. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman devletinin yanında olmuştur. 15 Temmuz’daki duruşumuz, halkımızın izin vermemesi. Cumhur İttifakı ile ülkemize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Cumhur İttifakı ile bir sıkıntımız da yoktur. Avrupa bizi hiç rahat bırakmadı. Devletin şefkatini göstermemize rağmen terör su istimal etti. Açılım süreci o dönemde gerekliydi. Cumhur İttifakı ülkemizde de Çarşıbaşı’nda da çok iyidir. Millet İttifakı bizim topuklarımıza yetişemez. İlçemizde çok güçlüyüz. Çarşıbaşılı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

SPORCUYU DESTEKLİYORUM

Çarşıbaşı’nda sporla alakalı potansiyel var. Üretkenliği seven bir ilçe. İlçemizde statla alakalı sorunlar vardı. Antrenman yapılmıyordu. Suni çim sahaya dönüştürerek sporcuların hizmetine sunduk. Tribün yaptık. Tesisleri yeniledik.

Voleybol ve basketbolda da takımlarımız var. Başarılı olabilmeleri için spor salonu yapıyoruz. İlçemizde karete şampiyonumuz var. Eskrim şampiyonumuz var. Disk atma da Avrupa şampiyonumuz var. Belediye olarak bunlara da destek oluyoruz. Yüzme takımımız var. Mili takıma 5 sporcu vereceğiz. Sporu ve sporcuyu destekliyorum. Sporcularımızı haftada 4 gün Trabzon’a havuza gönderiyorum. Ülkemizin 3 tarafı deniz ama yüzme oranı çok düşük. Okullarımızda yüzme ile alakalı çalışmalar yapılması lazım. Deniz ve yüzme çok önemli. 2008 yılında temelleri atılıp zor süreçten geçen voleybol takımımız var. Takımımızın sıkıntılarını giderdim. İskofya başarılı olana kadar kimse maçlarımıza dahi gelmedi.

TRABZONSPOR TAŞRAYA ÖNEM VERMELİ

Futbolda altyapıya da çok önem veriyoruz. 176 miniğimiz oynuyor. 17 sporcuyu Trabzonspor’un alt yapısında oynayacak seviyede. Zamanında Şenol Güneş, Ali Kemal Denizci Trabzonspor’a bizden gitti. Abdulkadir Ömür Çarşıbaşılı. Geleceğin kalecisi olacak Hakan’ı Trabzonspor’a verdik. Galatasaray Hakan’ı bizden istedi 100 bin TL’ye istedi vermedim. Trabzonspor 5 top verdi ve Hakan’ı onlara verdi. Trabzonspor Kulübünün alt yapıya önem vermesi lazım. Taşradan çok iyi topçu çıkıyor.

Trabzonspor’un yaptığı seçmeleri biz önceden yaptık. Takımın fanatiğiyim. Ailem, ülkücü hareketin neferi olmam ve Trabzonspor önceliğimdir. Trabzonspor’un maçı olduğu gün programlarımı maça göre ayarlıyorum. 2002 yılından itibaren içte ve dışta tüm maçlarına giderim. Çok nadirdir gitmediğim. Trabzonspor’un ilçe takımlarına çok önem vermesi gerekir.

BALIKÇILARIMIZI DİNLEYİN

Türkiye’nin en büyük balıkçıları Çarşıbaşı ilçemizde. 16 bin nüfuslu bir ilçede katma değer üreten üçüncü ilçeyiz. Bu balıkçılarımız sayesindedir. Çarşıbaşı’nında ki balıkçılarımız büyük değer katıyorlar. Trabzonspor’un şampiyonluğunda denizde olan gemiler Çarşıbaşılı balıkçılarımızındı. Balık yağı ve balık unu üretiminde 37 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ama balıkçılarımızın sorunları zaman zaman göz ardı ediliyor. Limanlarımızın iyileştirilmesi lazım. İlçede 3 limanı olan tek ilçeyiz. Balıkçılarımız 50 Milyon TL’ye gemi yaptırıyor ama limana giremiyor. Limanlarımızın revize edilmesi için çalışmalarımız var.

BALIKÇILIĞIN BAŞKENTİ KEŞANIN ANAVATANI

Balıkçılığın başkenti, keşanın ana vatanı ilçemiz ekonomiye can katıyor. Keşanı ilçemizde 67 noktada üretiyoruz. El tezgahı ve otomatik tezgahlarda üretiliyor. İstanbul’da otomatik tezgahlarda üretilen bezler, Çarşıbaşı keşanı olarak satılıyor. Biz keşanımızın coğrafi işaretini aldık. Trabzon’da coğrafi işaretli 11 üründen bir tanesi bizim ürünümüz. Keşanın ipliğinden, boyasına kadar Çarşıbaşı’nda yapılıyor. Hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu da keşandır. Trabzon günlerinde bir çok stantta Çarşıbaşı Keşanı satıldı. Çarşıbaşı’nın izni olmadan kimse satamaz. Emeğe saygı gösterilmesi gerekir.