Solaklı Vadisi’nin Gücü Eğitime Yansıdı

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, akademisyenler, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Bir Derneğin Gücü Samimiyettir”

Whatsapp Image 2026 05 20 At 22.46.22

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ömer Akif Yazıcıoğlu, derneklerin yalnızca tabelalardan ibaret olmadığını belirterek birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Yazıcıoğlu, “Bir STK’yı güçlü kılan binalar değil, aynı gönülde buluşan insanların samimiyetidir. Öncelikli gayemiz kültürümüzü yaşatırken geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kol kanat germektir. ‘Bir Burs da Senden Olsun’ diyerek başlattığımız bu eğitim seferberliğinde yapılan her katkı bir öğrencinin umudu oluyor” dedi.

Gecenin temel amacının yalnızca maddi destek olmadığını vurgulayan Yazıcıoğlu, gençlerin büyük aile kültürüyle büyümesini hedeflediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Hikmet Öksüz: “Çaykara’nın Arkasında Büyük Bir Tarih Var”

Programda dikkat çeken konuşmalardan biri de Prof. Dr. Hikmet Öksüz’e ait oldu. Solaklı Vadisi’nin tarihsel önemine değinen Öksüz, bölgenin köklü bir Türk kültürü taşıdığını söyledi.

Öksüz, “2 bin 200 yıllık Türk devlet geleneği, Çaykara’dan cumhurbaşkanı, MGK Genel Sekreteri ve üst düzey devlet adamları çıkardı. Bu tesadüf değildir. Eğitime tutkuyla bağlı bir bölgeyiz. Çaykara’yı farklı kılan şey, arkasındaki büyük kültürel servettir” ifadelerini kullandı.

Sultanmurat’ta yatan şehitlere de dikkat çeken Öksüz, bölge insanının tarihine ve değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Başkan Genç: “Eğitim Türkiye’nin Geleceği İçin Stratejik Öneme Sahip”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında eğitimin toplumun ortak sorumluluğu olduğuna vurgu yaptı.

Artvin Valisi Ergün'den okul ziyaretlerinde bulundu
Artvin Valisi Ergün'den okul ziyaretlerinde bulundu
İçeriği Görüntüle

Genç, “Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. Bilgiyle elde edeceğimiz güç vicdanla yoğrulmalıdır. Çaykara ve Dernekpazarı’nın eğitime verdiği destek gurur vericidir. Bu sadece devletin müfredatına bırakılacak bir mesele değildir. Toplumun tüm kesimleri çocuklarımızın daha donanımlı yetişmesi için katkı sunmalıdır” dedi.

Çaykara ve Dernekpazarı’nın yetiştirdiği insanların bugün bürokrasi, siyaset ve iş dünyasında önemli görevlerde bulunduğunu belirten Genç, eğitime destek veren herkese teşekkür etti.

Image-125

Bakan Uraloğlu: “Gençlerimizi Doğru Mecralara Yönlendirmeliyiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da yaptığı konuşmada gençlerin milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Uraloğlu, “Bugün geldiğimiz noktada teknik yeterliliğimiz de maddi yeterliliğimiz de çok şükür var. Ancak asıl geleceğimiz gençlerimizdir. Gençlerimizi doğru mecralara yönlendirmemiz gerekiyor. Objektif karar verecek seviyeye gelinceye kadar onları doğru kaynaklarla beslemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda ulaştırma, teknoloji ve savunma sanayisinde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Bakan Uraloğlu, gençlerin bu başarıların devamı için en önemli güç olduğunu söyledi.

Eğitime Destek İçin Büyük Dayanışma

Program boyunca yapılan konuşmalarda ortak mesaj “eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” oldu. Gece kapsamında burs çalışmalarına destek sağlanırken, Çaykara ve Dernekpazarı’nın eğitim alanındaki dayanışma kültürü bir kez daha ön plana çıktı.

Katılımcılar, bu tür organizasyonların yalnızca maddi destek değil aynı zamanda toplumsal birlik açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Muhabir: AYŞE SANCAK