Büyük Tepki Var

Üst üste üç maç kazandıktan sonra iyi bir hava yakalayan ve zirve yarışına ortak olan Trabzonspor, daha da umutlanacağı maçta Beşiktaş karşısında hakem engeliyle karşılaştı. Önceki akşam Vodafone Park Stadı’nda Beşiktaş ile oynanan müsabakada Halil Umut Meler’in yönetimi ve VAR Odası’ndaki Hakem Cüneyt Çakır’ın tutumu Bordo-Mavilileri isyan ettirdi. Müsabaka 2-1 Trabzonspor’un üstünlüğü ile devam ettiği bölümde Meler, Rodallega’ya tekme atan Caner’i ikinci sarıdan, Amiri’nin ayağına basan Adriano’yu ise direkt kırmızı kartla oyun dışına atamadı.

Her Yerde Kırmızı Kart

Rodallega’nın da Medel tarafından ceza sahası içinde düşürülmesine eski hakemler ve tüm spor yorumcuları ‘Penaltı’ derken maçın hakemi Halil Umut Meler ve VAR Odası’ndaki hakem Cüneyt Çakır oralı bile olmadı. Söz konusu pozisyonlarda VAR’ın devreye sokulmaması Trabzonspor cephesinden büyük tepki çekti. Bu sezon VAR uygulamasından ötürü birçok puanı gasp edilen Trabzonspor’dan Beşiktaş maçını yöneten hakemlere eleştiri yapıldı. Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, kaybettikleri 2 puanda Halil Umut Meler ve VAR hakemlerinin büyük payı olduğunu söyledi.

Nasıl görmezler?

Şahin, “Rodallega'nın pozisyonu net penaltı. Maçın hakemi, VAR odasından pozisyonun penaltı olup olmadığı yönündeki uyarıyı bekliyor. 'Penaltı değil' denilince oyunu başlatıyor. Gidip izleme gereği bile duymuyor. Adriano ve Caner'in pozisyonları dünyanın her yerinde kesinlikle kırmızı karttır. Adriano'ya kart bile verilmezken, Caner'in pozisyonu sarı kartla geçiştiriliyor. Hakemlerimizin bunları görmemesi gerçekten şaşırtıcı. Eğer bu tip kritik pozisyonlarda da devreye girmeyecekse, VAR neden var?” Şahin ayrıca müsabakanın 7 dakika uzatılmasına da anlam veremediklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim