Oğlunun yanında Erzurum´da bulunan Cemil Başkan burada tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti. Serkan Gülmez´in Babası olan Ataköy Mahallemizin en sevilen isimlerinden Eski Belediye Başkanı Gülmez Başkanın ani ölümü tüm Çaykara İlçemizi gözyaşlarına boğdu. Cemil Başkan 27 Eylül 2016 Salı Günü Öğle Namazına Müteakip Ataköy Merkez Camiimizde Kılınacak olan Cenaze Namazının ardından aynı yerde bulunan aile mezarlığında defnedilecek. 

Koray Aydın’ın Mesajı

MHP’nin Trabzon eski milletvekili ve Genel Başkan adaylarından Koray Aydın aradı. Aydın Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilen Yusuf Turgut’u tebrik etti. Aynı saatlerde toplamda 10 şehit vermemiz üzerine de ‘Allah mekanlarını cennet etsin. Kanları yerde kalmasın’ dedi.

‘Trabzonspor Bu Şehrin Herşeyi’

Sami Bayçelebi müthiş bir Trabzonspor taraftarıdır. Mühendistir ve Ankara’da yaşamaktadır. Kendisi ile gazetemizde Trabzonspor’u konuştuk. ‘Bu Trabzonspor’umuzun taraftarlarını anlamıyorum. 30 lira verip, bir passolig almıyorlar. Ondan sonra da Trabzonspor elden gidiyor diye kahvelerde pişpirik oynarken dert yanıyorlar. Oysa taraftar takımına o 30 liralarla çok büyük destekler verebilir. Bugünkü çıkmazlardan takımını kurtarabilir. Bende Trabzonspor taraftarıyım. Övünmek için değil ama teşvik etmek için belirtmeliyim ki 350 TL verip kombine aldım. Üstelik Trabzon’da oturmadığım halde. Evet, Trabzon’un folkloru, köftesi, tereyağı, Sürmene bıçağı, kuymağı var ama hepsinin üzerinde Trabzonlunun onuru Trabzonspor’dur. Onu böyle yenilgilerin takımı olarak görmeye tahammül edemiyorum, etmemeliyiz. Elimizi taşın altına sokmalıyız’ dedi. 

Çal’ı Unutmayın

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Selim Samast’ın ilettiği Çayköl’deki yol sorununu gündeme getirdi ve Büyükşehir Belediyesine bir an önce yolun programa alınarak yapılması çağrısında bulundu.

Aydın Yeniden Görevde

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlarından Prof.Dr. Kenan Aydın, yeniden bu görevine atandı. FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından YÖK tarafından Türkiye'deki tüm üniversitelerde görev yapan tüm dekanların istifa etmesinin ardından 20 Temmuz'da istifa eden Aydın, YÖK’ün onayı ile 21 Eylül 2016 tarihinde bu görevine yeniden atandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın, yeniden başlaması nedeniyle arayarak hayırlı olsun diyen, mesaj gönderen tüm dost ve arkadaşlarına teşekkür eti. 

Ali Kantekin Kime Kızdı?

Ali Kantekin. Trabzon’un etkin siyasetçilerinden birisi. Sosyal bir isim. Aynı zamanda iyi bir dost. Dün TAKA Gazetesini ziyaret etti. Hasan Atilla Uğur Albayın açıklamalarını okumuş. Kantekin, ‘Bunlar doğru mu, bu milleti tedirgin etmenin anlamı ne. Eğer bunları biliyor ise devletle ilgili birimlerle paylaşsın yeter. Vatandaşlarımız zaten tedirgin. Bunu daha da artırmanın anlamı yok’ dedi.

Cıepo, 22. Toplantısı 

KTÜ'de 22. Uluslararası Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Tarihi Çalışmaları Komitesi (CIEPO) tarafından 4-8 Ekim tarihleri arasında bilgi şöleni düzenlenecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) 22. Uluslararası Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Tarihi Çalışmaları Komitesi (CIEPO-Comité International des Études Pré-Ottomanes et Ottomanes) tarafından 4-8 Ekim tarihleri arasında bilgi şöleni düzenlenecek. KTÜ Tarih Bölümü’nün ev sahipliği yapacağı bilgi şöleni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Alanında uluslararası organizasyonların başında gelen ve iki yılda bir Avrupa’nın değişik ülkelerinde yapılan CIEPO, 22. toplantısını Trabzon’da düzenliyor. Toplamda 173 yerli ve yabancı bilim adamının katılacağı ve 42 oturumun gerçekleştirileceği sempozyum için son hazırlıklar tamamlanırken, organizasyonun komite başkanı olan KTÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan İnan “15 Temmuz’da ülkemize karşı yapılan çok maksatlı darbe girişimine rağmen birlik ve beraberliğimizin göstergesi olması, pozitif faaliyetlerin yürümesi kapsamında sempozyum organizasyonunu devam ettirdik” dedi.

Ayaz Ailesinin Acı Günü 

Uzun dönem Trabzon Dernekler Federasyonu(TDF) başkan yardımcılığı görevini yapmış olan Oflu işadamı Hüseyin Ayaz kardeşini kaybetmenin acısını yaşıyor. İstanbul’da kanser hastalığına yenik düşen 47 yaşındaki Hacı Nizam Ayaz dün Of İlçesi Aşağı Kışlacık köyündeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Kardeşinin ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşayan Hüseyin Ayaz İstanbul’dan ve yurdun değişik illerinden Of’a gelerek acılarını paylaşan herkese teşekkür ederken duygularını şu şekilde paylaştı:”Kardeşimin tedavi sürecinde olduğu gibi son yolculukta da onu yalnız bırakmayan bütün dost-akraba ve hemşerilerimden Allah razı olsun. Kardeş acısı dayanılmaz. Bizlerde rahmetliye Allah’tan rahmet yakınlarına ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim