Bu önemli düzenlemenin yanı sıra, memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerin yıllık maaş artış oranlarının Temmuz ayında eşitleneceği açıklandı.

Ekonomist Muhammet Bayram, bu gelişmeleri Haber7 için değerlendirdi ve hükümetin emeklilere verdiği sözü tuttuğunu belirtti. Bayram, "5 puanlık ilave farkla enflasyonun üzerinde bir artış yapıldığını" ifade etti.

Temmuz ayında emekli zamlarının nasıl eşitleneceğini açıklayan Bayram, normalde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 6 aylık enflasyon farkını aldığını belirtti. Bu dönemdeki enflasyon farkı yüzde 37,57 olarak açıklanmıştı. Ancak ek yüzde 5 zam ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 42,60 oranında zam alacaklar.

Bayram ayrıca memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacaklarını ve toplu sözleşme zammının da memur emeklilerine ek bir artış sağlayacağını söyledi. Bu nedenle SSK ve Bağ-Kur emeklileri, memur emeklilerine göre yaklaşık 5 puan daha düşük bir zam alacaklar. Ancak Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyon farkını tam olarak alarak memur emeklilerini geride bırakacaklar.

Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının bir önceki seneye göre yüzde 280 artırıldığını da vurgulayarak, Nisan veya Temmuz ayında maaşlara bir zam daha gelme ihtimalinin de masada olduğunu belirtti.

Editör: Birol Sancak