SGK uzmanı Özgür Erdursun'un konuyla ilgili yaptığı açıklamalara göre, yerel seçimler öncesi emekli maaşlarına yapılan zamların yapılmaması, vatandaşların dikkatini Temmuz ayına çevirdi. Erdursun'un ifadelerine göre, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liraya da oransal bir artış olmayacak.

Ekonomist Selçuk Geçer'den Altın Uyarısı: Satmak İçin En Doğru An Geldi! Ekonomist Selçuk Geçer'den Altın Uyarısı: Satmak İçin En Doğru An Geldi!

Erdursun'un dikkat çeken açıklamalarından biri şu şekilde: "Enflasyonun yüzde 30'u aşması durumunda, dikkate değer bir oranda zam yapılması bekleniyor. Yüzde 25 enflasyon çıkarsa, SSK ve Bağ-Kurlar yüzde 25, memur ve memur emeklileri ise yüzde 20 zam alabilirler. Ancak eğer enflasyon yüzde 30'a çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 30, memur ve memur emeklileri ise yüzde 25 enflasyon farklarını alabilirler."

Özgür Erdursun'un bu açıklamaları, milyonlarca emekli ve memur için önemli bir beklenti oluştururken, enflasyonun seyri önemli bir belirleyici olarak karşımıza çıkıyor. Temmuz ayındaki zam oranları, enflasyonun seviyesine bağlı olarak belirlenecek gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ