Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail’in müdahalesini sert sözlerle eleştirdi.

“Gazze’de çocukların açlıktan öldüğü barbarlığa dikkat çekmek ve mazlumlara insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Sumud Filosu’na yönelik haydutluğu lanetliyorum” diyen Erdoğan, İsrail hükümetinin barış ihtimaline dahi tahammülü olmadığını söyledi.

“Sumud Filosu tüm dünyaya gerçeği gösterdi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel Sumud Filosu, Gazze’de yaşanan vahşetin ve İsrail’in katliamcı yüzünün bir kez daha tüm dünya tarafından görülmesini sağlamıştır” diyerek, uluslararası kamuoyunu da harekete geçmeye çağırdı.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun hükümetini “soykırımcı” olarak nitelendiren Erdoğan, İsrail’in uluslararası sularda sivillere saldırarak uluslararası hukuku bir kez daha çiğnediğini belirtti.

Doğrudan Temin Krizi: Tahir Gülebak'tan Yerel Basın İçin Sert Uyarı
Doğrudan Temin Krizi: Tahir Gülebak'tan Yerel Basın İçin Sert Uyarı
İçeriği Görüntüle

“Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacağız”

Türkiye’nin Filistin davasına verdiği desteği yineleyen Erdoğan, “Türkiye, insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır. Filistinli kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacak, ateşkesin sağlanması ve huzurun tesisi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Erdoğan, İsrail’in Sumud Filosu’na yönelik saldırısının, Netanyahu hükümetinin işlediği suçları örtbas etmeye yönelik bir cinnet hali olduğunu da vurguladı.

“Vatandaşlarımız için tüm tedbirleri aldık”

Erdoğan, filo içerisinde Türk vatandaşlarının da bulunduğunu belirterek, “Yetkili birimlerimiz gelişmeleri yakından takip ediyor. Vatandaşlarımızın kılına zarar gelmemesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz” dedi.

Kaynak: AA