İNSANLIKTAN UTANIR HALE GELMİŞTİM

Deprem bölgesinde yaşadıklarımı ne anlatmam ne yazmam ne konuşmak bazen mümkün olmuyor izah edecek cümle bulamıyorum.11 il ve ilçelerin tamamını gezdim. O kadar derin acılar yaşadım ki yaşadığıma insan olduğuma utanır hale geldim” 

Whatsapp Image 2024 02 05 At 13.58.07

YAŞAMLAR ALT-ÜST OLDU

“Depremde hayatını kaybeden 53 bin ve yaralanan 107 bin insan bir yana depremden sağ kurtulanların yaşamlarının alt-üs oldu. Aslında onlar sadece yaşıyorlar ama nasıl yaşıyorlar onlara sormak gerek herkes her şeyini kaybetti. Yaraların sarılması öyle kolay değil”

Whatsapp Image 2024 02 05 At 13.58.07 (2)

KALBİMİZ HEP ORADA OLMALI

“Devletimiz ve vatandaşımız 6 Şubat depremlerinde inanılmaz bir yardımsever seferberliği ile bölgeye elini alttı. Dünyanın bir çok yerinden yardım geldi  ama geçen süre içinde ne yazık ki çoğu insan kaderine terk edildi, .Türkiye’nin aklı-kalbi-gözü kulağı deprem bölgesinde olmaya devam etmeli”

Whatsapp Image 2024 02 05 At 13.58.07 (1)

MAALESEF DERS ÇIKARMIYORUZ

“Depremler aniden ve uyarı vermeden meydana gelir. Yapacak bir şeyiniz olmaz ama önlem almamak ders çıkarmamak insan oğlu için asıl deprem ve yıkımdır. Üzülerek söylüyorum ki hala deprem konusunda çok geriden geliyoruz işi asla ciddiye almıyoruz” 

Whatsapp Image 2024 02 05 At 13.58.07 (3)

DÜNYA AYAKLARINIZIN ALTINDAN KAYIYOR

“Dünya ayaklarınızın altından kayıyor, her şey sallanıyor. Duvar beton demir gıcırtıları birbirine giriyor. Korku, panik, endişe, çaresizlik, sallantı, ürküntü… Deprem bu duygularla yaşanıyor. Depremden sağ kurtulanlar  bir yıldır düzenli uyku uyuyamıyor”

DÜNYANIN EN ŞİDDETLİ DEPREMİ

“Japon deprem bilim insanı Toda Kahramanmaraş depremine karada olmuş dünyanın en şiddetli depremi açıklamasını yapmıştı. Deprem bölgesine gittiğimde dünyada acaba yaşanmış böylesine büyük bir deprem var mı diye kendi kendime sormuştum. Aklım almıyordu ki yaşananları”

3 MİLYON İNSAN BÖLGEİ TERK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde de gündeme geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde de gündeme geldi

“En az 3 milyon insan, evleri, mahalleleri kentleri yerle bir olduğu için yer değiştirdi. Kimi depremzedeler başka şehirlere taşınırken, bazıları da çadır ve konteynır kentlere  yada yıkılan evlerinin barınaklara sığındı. Depremzedelerin  en büyük talebi konut sorunun çözülmesi”

EV KİRALARI ATEŞ YAKIYOR
“Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşadıkları illerden göç etmek zorunda kalan depremzedelerin şimdi de kiralık ev fiyatlarının kontrolsüz artışı ve ev sahiplerinin olumsuz yaklaşımları ile mücadele ediyor”
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT