DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda hem bayramın anlam ve önemine vurgu yaptı hem de bu yıl artış yapılmayan bayram ikramiyesi üzerinden emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
Karal, “Yüksek enflasyon karşısında eriyen gelirler ortadayken, bu yıl ikramiyeye zam yapılmaması milyonlarca emeklimizi hayal kırıklığına uğrattı. Emeklilere bayram ikramiyesini çok gören ey iktidar: Ne olurdu emeklimizi sevindirseydiniz? Ne olurdu torununun yanında mahcup etmeseydiniz? Ne olurdu çocuğunun karşısında başını öne eğdirmeseydiniz?” dedi. Karal, mesajında bayramların taşıdığı anlam ve toplumsal birlik ruhuna dikkat çekti. Bu özel günlerin gönüllerin buluştuğu, kırgınlıkların unutulduğu, paylaşmanın ve kardeşliğin güç kazandığı müstesna zamanlar olduğunu kaydeden Karal, bayramın kimsenin mahcup olmadığı, herkesin yüzünün güldüğü bir iklimde yaşandığında gerçek anlamına kavuşacağını ifade etti. Bayramın milyonlarca emekli için aynı duygularla karşılanamadığını vurgulayan Karal, “Ne yazık ki bugün birçok emeklimiz bayrama buruk giriyor. Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş insanlarımız, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyor. Bu tablo, bayramın ruhuyla bağdaşmıyor.” ifadelerini kullandı. Karal, ortaya çıkan olumsuz ekonomik tablonun kamu kaynaklarının yanlış kullanımının bir sonucu olduğunu vurguladı. Faize ayrılan büyük bütçeler söz konusu olduğunda kimsenin “imkân yok” demediğini belirten Karal, konu emekliye, işçiye ve memura gelince aynı yaklaşımın gösterilmediğine dikkat çekti.
DEVA Partili Karal’dan bayram mesajında emekli ikramiyesine tepki: Emeklilerin boynu büküldü
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda hem bayramın anlam ve önemine vurgu yaptı hem de bu yıl artış yapılmayan bayram ikramiyesi üzerinden emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar (2)
Çok Okunanlar
Jakirovic İngiltere’de Yeni Bir Hikaye Yazıyor
Hull City Premier Lig’e çıkarsa Trabzonspor’a 2.5 milyon Euro
Batista Mendy performansı sonrası Sevilla Trabzonspor pazarlığı kızıştı
Trabzonspor U19’dan İstanbul’da Tarihi Geri Dönüş Beşiktaş’ı 4 Golle Yıktılar
Trabzonspor’un kadrosuna katmaya hazırlandığı Ruslan Malinovskyi, İtalya’da ilk 11 yüzü göremiyor
Trabzonspor'da Onuralp’in Hayalini Ahmet Yaşadı Vodafone Park’ta Bir derbiyle gerçekleşti





