Bu kategoriye girmek için gereken minimum piyasa değeri 50 milyon € olarak belirlendi. Bu 114 futbolcunun 57'si Premier League'de forma giyerken, en fazla değere sahip takım 11 oyuncuyla Manchester City oldu.

Dünyanın En Değerli 100 Futbolcusu - 50 Milyon € ve Üzeri Değere Sahip Olanlar

Diğer liglerden ise LaLiga'dan 19, Bundesliga'dan 14, Serie A'dan 12 ve Ligue 1'den 10 futbolcu bulunuyor. Bu liglerin dışından ise Liga Portugal ve Brezilya Serie A'dan birer futbolcu da listede yer alıyor. Sporting'den Viktor Gyökeres ve gelecek yaz Real Madrid'e transfer olacak Palmeiras'tan Endrick, yüksek piyasa değerleriyle bu listede yer aldılar. Listenin en üst sırasında, Manchester City'den Erling Haaland, Real Madrid'den Jude Bellingham ve PSG'den Kylian Mbappé, 180 milyon € piyasa değeriyle bulunuyorlar.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Elektronik Bilet (E-Bilet) sistemi ihale sürecinin başladığını duyurdu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Elektronik Bilet (E-Bilet) sistemi ihale sürecinin başladığını duyurdu

Super Lig 1712140988 133377

Real Madrid'den Vinicius Junior ise 150 milyon € değeriyle bu üçlüyü takip ediyor. Arsenal'den Bukayo Saka ve Manchester City'den Phil Foden ise 130 milyon € değerleriyle Vinicius'un hemen ardından yer alıyorlar. En genç değerli oyuncular arasında 16 yaşındaki Lamine Yamal ve 17 yaşındaki Endrick de listede kendilerine yer buldular. Endrick, ayrıca Avrupa dışından listeye giren tek oyuncu oldu. Listenin en yaşlı oyuncusu ise 32 yaşındaki Kevin De Bruyne olarak belirlendi. Belçikalı oyuncunun piyasa değeri 60 milyon € olarak kaydedildi. Bir dönem Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de oynamış olan Min-jae Kim de, 55 milyon € değeriyle bu listede kendine yer edindi.

Kaynak: TRANSFERMARKT