Süper Lig’in 4 büyük kulübünün mali verileri incelendiğinde, Trabzonspor’un sınırlı bütçeyle zirve yarışında kalması dikkat çekici bir tablo ortaya koyuyor.

Derbilerde Büyük Sessizlik! Trabzonspor 16 Maçtır Kazanamıyor
Derbilerde Büyük Sessizlik! Trabzonspor 16 Maçtır Kazanamıyor
İçeriği Görüntüle

Bu sezon kayıp -25 milyon euro

4 büyük takımın kadro bilançoları incelendiğinde ortaya çarpıcı detaylar çıkıyor. Trabzonspor en az harcama yapan ilk 4 kulüpten biri olurken sıralamada ilk 2’yi Fenerbahçe ile paylaşması ve şampiyonluk mücadelesinin de içerisinde olması oldukça değerli. Trabzonspor 31 milyon euro yıllık maaş ödeme bütçesine sahip. Bordo-Mavililer bu sezon 38 milyon euro bonservis ücreti öderken 44 milyon euro’da bonservis geliri elde etti. Bu sezon için Trabzonspor’da toplam bilanço -25 milyon euro olarak belirlenirken kulüp borcu 4,07 milyar lira olarak açıklamıştı.

Trabzonspor’un gerçek borcu ne kadar?

Bazı çevreler gelecek planlamasına göre Trabzonspor’un borcunun 9 milyar seviyelerine kadar çıkacağını savunuyor. 4 büyük kulüp arasında en fazla harcamayı yapan kulüp Galatasaray olurken Galatasaray bu sezon 350 milyon euro gibi önemli bir gelir elde etti. Kulüp toplam bilançoda -237 milyon euro görülse de UEFA, sponsorluklar, reklam, stat ve ürün satışları kulübe ciddi katkı sağladı. Fenerbahçe -171 milyon euro ile ligde 60 puanda yer alırken Beşiktaş 100 milyon euro bonservis ücreti harcarken -71 milyon euroluk bilanço çıkardı.

Muhabir: BİROL SANCAK