Forbes'in 2024 yılı en zengin kişiler listesi açıklandı ve bu yılın dikkat çeken noktalarından biri, sadece 19 yaşında olan genç milyarderlerin zirveye yerleşmesi oldu. İşte dünyanın en genç milyarderleri ve servetleri:

1. **Clemente Del Veccio (19):** İtalyan Del Veccio kardeşlerin en küçüğü olan Clemente, 4,7 milyar dolarlık servetiyle listedeki en genç milyarderlerden biri. EssilorLuxottica gibi markaların bulunduğu holding şirketi Delfin'in yüzde 12,5'ine sahip.

2. **Livia Voigt (19):** Brezilyalı Livia Voigt, sadece birkaç ay farkla 19 yaşında ve listedeki en genç milyarderlerden biri. Endüstriyel makineler üreticisi WEG'in varislerinden olan Voigt, 1,1 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekiyor.

3. **Kevin David Lehmann (21):** Almanya'nın ünlü eczaneler zinciri dm-drogerie markt'ın sahibi olan Lehmann, 21 yaşında ve 3.3 milyar dolarlık servetiyle listenin göze çarpan isimlerinden biri.

4. **Kim Jung-Youn (20):** Güney Koreli Kim Jung-Youn, Nexon oyun şirketinin sahiplerinden olan Kim Jung-Mi'nin kız kardeşi. 20 yaşındaki Kim'in serveti 1,4 milyar dolar olarak belirtiliyor.

5. **Kim Jung-Mi (22):** Güney Koreli Kim Jung-Mi, Nexon oyun firmasında hisse sahibi. 22 yaşındaki Kim'in serveti ise 1,4 milyar dolar olarak kaydedilmiş.

Dolar sahiplerini üzecek olay: Yıllar sonra bir ilk yaşandı Dolar sahiplerini üzecek olay: Yıllar sonra bir ilk yaşandı

Bu genç milyarderler, şirketlerinin başarıları ve aile mirasıyla, henüz çok genç yaşta büyük bir servete sahip olmayı başardılar.

Kaynak: KARAR