İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçiminde 22 Partili Aday ve 27 Bağımsız Aday Yarışıyor

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, CHP'nin adayı mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Altınöz, Saadet Partisinin adayı Birol Aydın ve DEM Parti'nin adayı Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu partili 22 aday ile 27 bağımsız aday yarışıyor.

İmamoğlu'nun Ailesiyle Oy Kullanma Anları Kameralara Yansıdı

Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu

Ekrem İmamoğlu'nun büyük oğlunun kameralar karşısında, Ramazan ayında sakız çiğnemesi dikkat çekti. İmamoğlu'nun oğlu Selim Semih'in ilk oy kullanma deneyimi sırasında oy kullanmak için girdiği kabinde mührü unutması ve geri almaya çalışması anları kameralara yansıdı.

İmamoğlu'nun Açıklamaları

Oy kullanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İmamoğlu, seçimin ülkenin huzuruna ve birliğine vesile olmasını diledi. Oğlunun ilk oy kullanma deneyimiyle ilgili de konuşan İmamoğlu, duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.

Helalleşme Anı ve İstanbul'a Verilen Hizmet Sözleri

İmamoğlu, 5 yıllık emeğin helalleşme anı olarak gördüğü seçim gününde, İstanbul'a verdiği hizmetleri ve eşitlik ilkesi doğrultusundaki çalışmalarını vurguladı. İstanbul'un her ilçesine eşit hizmet götürme çabasıyla hareket ettiğini ve siyasi ayrımlar yapmadığını belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK