Trabzon Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Kulübü (ELT Club), Topluma Hizmet Dersi kapsamında, Akçaabat Sosyal Hizmet Merkezi ile işbirliği yaparak önemli bir farkındalık seminerine ev sahipliği yaptı. Seminer, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Çocukları Dijitalden Koruma" başlıklarıyla gerçekleştirildi.

Akçaabat Sosyal Hizmet Merkezi eğitim ve danışmanlık birimi görevlileri Yağmur Ergün ve Tolunay Bayraktar Kayacı, Trabzon Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde öğretmenlerin çocukların dijital dünyadaki sorunlarını fark etmelerinin neden kilit noktada olduğunu vurguladılar. Ayrıca, öğrencileri nasıl korumanın gerektiği, öğretmenlere düşen rol ve sorumluluklar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Seminerin içeriğinde, şiddetle mücadele sürecinde haklar, yasal süreçler ve bildirim yükümlülükleri gibi konular da ele alındı. Oldukça kapsamlı ve bilgilendirici geçen seminerde, katılımcılara çocukların dijital dünyasındaki risklere karşı nasıl önlem alabilecekleri konusunda pratik bilgiler de verildi.

Trabzon Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Kulübü'nün düzenlediği etkinlik, toplumda kadına yönelik şiddetle mücadele ve dijital güvenlik konularında farkındalık oluşturarak önemli bir adım attı. Seminere katılan öğrenciler, edindikleri bilgilerle toplumlarına daha bilinçli bir şekilde hizmet verebilme potansiyeline sahip oldular.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak