İslam Memiş milyonları uyardı: Hazır olun İslam Memiş milyonları uyardı: Hazır olun

Türkiye'deki yaklaşık 16 milyon emekliyi sevindiren bir haber ajanslar aracılığıyla saat 12.02'de duyuruldu! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere yönelik önemli bir müjdeyi paylaştı. Buna göre, bu yıl dini bayramlar öncesinde emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi miktarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

Bu önemli gelişme 8. Yargı Paketi kapsamında Meclis'te kabul edildi ve Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen ikramiye tutarı artırıldı. Bakan Işıkhan, çarşamba günü saat 12.00 sularında emeklilere ödeme tarihlerine ilişkin de son bilgileri paylaştı.

Ödeme tarihlerine ilişkin yapılan açıklamalara göre, 2024 yılında Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihlerinde, Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak. Bu kapsamda, bayramlardan önceki günlerde büyük ihtimalle Ramazan Bayramı için 1-9 Nisan ve Kurban Bayramı için 10-15 Haziran arasında emeklilerin hesaplarına ikramiyeleri yatırılacak. Ancak kesin ödeme tarihleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilecek.

Bayram ikramiyesinden yararlanabilmek için ise ikramiyenin ödeneceği ayda aylık almaya hak kazanmış olmak gerekiyor. Nisan ayında Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanmak isteyenler, Mart'ın sonuna kadar aylık başvurusunda bulunmalı. Bu şartlara uyanlar, hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye almaya hak kazanacak.

Mart ayından sonra aylık başvurusu yapacak vatandaşlar için ise ilk ikramiye Kurban Bayramı'nda ödenecek. Haziran ayında ve sonrasında aylık başvurusunda bulunanlar ise önümüzdeki yıl bayram ikramiyesi almaya başlayacaklar.

Muhabir: AYTEKİN AKAY