Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlık hukuki bir sürece dönüştü. Kiracı, dükkan kirasını ödemeyince ev sahibi icra takibi başlattı.

Ancak kiracı, herhangi bir ödeme yapmadı ve süreç uzadı. Ev sahibi, tahliye talepli icra takibi başlatarak mahkeme kararıyla kiracıyı dükkanı terk etmeye zorladı.


DİKKAT ÇEKEN KARAR

Avukat Gizem Gönce, dava sürecine ilişkin detayları anlattı.

Dükkan sahibi olduğunu ve kiracısının düzenli olarak kira ödemelerini gerçekleştirmemesi sebebiyle hukuki süreç başlattıklarını belirtti. Gönce'nin ifadesine göre, dükkan sahibi kiracının kira borçları nedeniyle kendisine karşı icra takibi başlatmış durumda.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan avukat, icra takibinin kesinleşmesi için kiracının 7 gün içerisinde itiraz etmemesi gerektiğini ifade etti. İcra takibinin kesinleşmesi durumunda ise kiracıya, İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde 30 gün içerisinde kira borçlarını ödemesi için bir emir gönderildiğini söyledi.

Ancak, 30 günlük süre içerisinde kiracının herhangi bir ödeme yapmadığını belirten avukat Gönce, aynı zamanda tahliye talebiyle birlikte yeni bir icra takibi başlatıldığını ifade etti. 

Kiracının 30 gün içerisinde icra takibinde ödeme yapmaması ve 7 gün içerisinde itiraz etmemesi durumunda, mülk sahibinin kiracıyı tahliye etme hakkının doğduğunu vurgulayan avukat, bu nedenle müvekkilinin kiracı aleyhine tahliye sürecini başlattığını dile getirdi.


TAHLİYEYE ENGEL TEŞKİL ETMEDİĞİ NEDENİYLE;

Ödeme emrinin tebliği üzerinden 30 günlük süre geçtikten sonra yapılan ödemenin tahliyeye engel teşkil etmediği, kira borcunun ödendiğinin dosyaya sunulan delillerle ispat edilemediği anlaşıldığından bu tahliyenin şartlarının oluşmasıyla kiracının istinaf sebeplerinin yeterli olmadığı anlaşıldığından dolayı ilk derece mahkemesinin kararı hem maddi olay hem de hukuka uygunluk bakımından incelemeye tabi tutularak tespit edilen yargılama hatalarını bizzat düzeltme amacıyla yapılan inceleme sonucunda duruşma yapılmasına gerek olmadan istinaf sebeplerinin yerinde olmadığına karar verildi.

Kaynak: Milliyet