Eylül ayının son günlerinde Gümüşhane’de beklenmedik bir hava değişimi yaşandı. Kent genelinde etkili olan yağış ve soğuk hava, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışıyla kendini gösterdi.

2 bin metre üzerindeki yaylalar ve zirveler gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Kentin en yüksek noktalarından Abdalmusa, Acembol ve Artabel zirvelerinde kar kalınlığı yer yer artarken, Taşköprü Yaylası gibi bazı bölgelerde ise kar yağışı halen devam ediyor.

Zirveler Beyaz Örtüyle Kaplandı
Gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte Gümüşhane’nin zirveleri adeta kışa geçti. Özellikle fotoğraf ve doğa tutkunlarının gözdesi olan yüksek yaylalarda ortaya çıkan manzara, Eylül ayında alışılmadık bir görüntü sundu.

Taşköprü, Artabel, Acembol ve Abdalmusa gibi yaylalar sonbaharın ortasında yeniden kış görünümüne bürünürken, kar yağışının bu denli erken gelmesi hem şaşırttı hem de sevindirdi.

En Soğuk Gece: Zigana Eksi 4,7 Dereceyi Gördü
Meteoroloji verilerine göre Gümüşhane’de en düşük sıcaklık Zigana Kayak Merkezi ile Olucak köyü Karayayla mevkiinde ölçüldü. Her iki bölgede gece sıcaklığı -4,7 dereceye kadar düşerken, Aşağı Yuvarlı köyünde ise -0,9 derece kaydedildi. İlçelerde ise Kelkit’te 3,7, Köse’de 5, Şiran’da 6,8, Kürtün’de 8,5, Merkez’de 8,9 ve Torul’da 9,7 derece ölçüldü.

Sıcaklıklar Yavaş Yavaş Yükselecek
Meteoroloji uzmanları, bu ani soğuma dalgasının ardından Gümüşhane genelinde hava sıcaklıklarının yarından itibaren kademeli olarak yeniden artacağını bildiriyor. Ancak yüksek kesimlerde don riski devam ettiği için vatandaşların özellikle gece saatlerinde dikkatli olmaları isteniyor.