Fayard, Kitabın Satışını Kitap Sözleşmesinin Bitmesine Dayandırdı

Fayard, Actualitte dergisinin talebi üzerine yaptığı açıklamada, yazarla yapılan kitap sözleşmesinin 27 Şubat 2022'de sona erdiğini belirterek, kasım ayında kitabı dolaşımdan kaldırma kararı aldıklarını açıkladı.

Kitabın Satışının Durdurulma Nedeni Merak Konusu

Kitabın satışının durdurulmasının nedeni, sözleşmenin bitmesi olarak açıklanmasına rağmen, bu kararın neden 22 ay sonra alındığı merak konusu oldu. Ayrıca, kitabın Filistin meselesiyle ilgili olarak satışlarının arttığı bir dönemde geri çekilmesi dikkat çekti.

Fayard'ın Satın Alınmasının Ardından Gerçekleşti

Kitabın satışının durdurulması, Fayard'ın çatı şirketi Hachette Livre'in aşırı sağcı Fransız milyarder Vincent Bollore tarafından kasım ayında satın alınmasının ardından gerçekleşti.

Kitap, Gazze Saldırıları Nedeniyle Artan İlgi Çekmişti

Edebiyat çevrelerince Filistin meselesiyle ilgili yazılan kitabın, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle tüm dünyanın gündeminde olduğu bir dönemde satıştan çekilmesi, dikkat çeken bir durum olarak değerlendirildi.

Satış İstatistikleri: Filistin Olaylarıyla İlgili Artan İlgi

Edistat'a göre, kitabın bu yıl içinde satılan 307 nüshasından 203'ü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından alıcı buldu.

KAYNAK/HABER7

Editör: Ayşe Sancak