Süper Ligde hakemin dövülmesi olayı ile birlikte İstanbulspor’un sahadan çekilmesinin yankıları sürerken Süper Kupa finalinden fiyasko çıktı: Takımlar Riyad’da sahaya çıkmadılar.

Hiçbir Türk yoktur ki Atatürk hassasiyeti olmasın. Ancak bazı kurallar da var. Bu kuralları koyan da FIFA. Diyor ki, hangi figürü kullanacaksan önceden protokolde yer alacak, bir sureti de bana gelecek.

Fenerbahçe İstiklal Marşı ve saygı duruşuna ek olarak Atatürk tişörtleri getirmiş ve bir de pankart hazırlamış. Yurtta Sulh Cihanda Sulh. Bu söz yabancı değil. 12 Eylül darblesinin sözü, yine 15 Temmuz gecesi TRT’de okunan bildiride geçen söz.

Fenerbahçe ısrar edince Galatasaray’da ‘Ne Mutlu Mürküm diyene’ pankartı hazıramak için Riyad’da reklamcıları dolaşmış ve sonunda hazırlatmış. Ancak Suudi yetkililer bunlara izin vermemiş ve maçta iptal olmuş.

Verse ne olurdu. Hiçbir şey olmazdı. Ama yapmadılar.

Sevgili Okurlar,

Unutmayın, Türk milli takımına Avrupa’da önceden protokole bildirilmediği için siyah bant bile taktırmadılar. Evet Suudilerin Atatürk’ümüzle sorunu var. Ama bugün değil ki, her ülkenin lideri Anıtkabir’e gider Suudi ve İranlı yöneticiler gitmez. Bu da diplomatik kurallarda tolere edilir. O nedenle maç bir şekilde oynanmalı ve Türk futbolu bir ayda 3 kez dünya basınının gündemine olumsuzluklarla gelmemeli idi.

METE DE GİTTİ

Türkiye Liglerinde bu kadar hata yapan ve yaptığı hatalara göre bir türlü cezalandırılamayan isimdi Mete Kalkavan. Rize kökenli, Samsun Doğumlu olan Mete Kalkavan, Trabzonspor’un son yönettiği Fenerbahçe maçındaki kararları ile akıllarda kaldı. Maçı berabere bitirmek için her yolu denedi. Ama kendini de kurtaramadı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ‘Bakalım nerede hakemlik yapacak?’ sözlerinin ardından o da yeni hakem listesinde kendine yer bulamadı.

Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Hüseyin Göçek’ten sonra Mete Kalkavan’da gitti. Türk futboluna geçmişteki gibi Cem Papila gibi, Metin Tokat’lar gibi, Bülent Demirlenk’ler gibi zarar verdiler.

Ama hala bu isimler revaçta. Mete Kalkavan, VAR hakemlerinin eğitimin başına getirildi. Cüneyt Çakır Gürcistan’da görevine devam ediyor. Hayırlı olsun!

TRANSFER FIRSATLARI

Trabzonspor’un sevgili yöneticileri, Teklic yetmez, Trabzonspor Fernandez, Umut Bozok ve Kuorbelis gibi isimler ile kulüple birlikte maddi ve manevi problemi olanların biletini kesmeli. Ara transfer falan demeden oyuncularımıza talipli varsa göndermeli. Trabzonspor, Kayserispor’un kalecisine kanca attı,

Uğurcan’ı satacaksa onu almalı. Veya Rizespor’un iki kalecisinden birini! Orta sahayı güçlendirmeli ve Onuachu’nun yanına Batshuayi gibi bir ismi yerleştirmeli. Eğer Trabzonspor bir ortasaha takviyesi yapar arkasından Batshuayi gibi bir oyuncu alabilirse müthiş olur. Olmazsa ne olur? Sezon sonunda o ayarda bir oyuncu bulunur. Oturarak para kazananlar gönderilir ve direkt katkı yapacak oyuncular transfer edilerek devam edilir. Trabzonspor’un ekonomik olarak sıkışmasının nedeni kadro şişkinliği ve verimsiz futbolculardır.

TRABZON’U DÜŞÜRDÜLER

Trabzon Hakemlikte erozyona uğradı. Her dönem Süper Ligde hakemi olan Trabzonspor, Süper Lig yardımcı klasmanına geriledi. Süper Lig hakemi Yasin Kol ise 1.lig A kategorisine ortahakem olarak indirildi. Sefer Altuntaş ağırlığını koyamadı.

İşte Süper Lig Yardımcı Hakem Listesi:

Abdullah Bora Özkara, Mehmet Salih Mazlum, Murat Şener
 

Lig (A Klasman) Orta Hakem Listesi:

Furkan Aksuoğlu, Yasin Kol, Alpaslan Şen
H A K E M L E R

1. Lig (A Klasman) Yardımcı Hakem Listesi:

Kadir Beyaz, Özgür Ertem
 

B Klasman Orta Hakem Listesi:

Murat Kasap, Sinan Özcan
 

B Klasman Yardımcı Hakem Listesi:

Burak Cansız, Kenan Özcan, Yiğit Çam, Zafer Gayretli

ERGÜNEY’İ DE KAYBETTİK

1982 yılı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Polonya'nın Szombierki takımı ile eşleşen Trabzonspor sahasında 2-1 yendiği rakibi karşısında deplasmanda 3-0 kaybederek elendiği maçta Trabzonspor’u Polonya’da yanlız bırakmayan Trabzonlu iş adamları, Durukal Çulha, Temel Kandaz, Muharrem Melek, Tanju Gürsü, Hüseyin Turan, Turan Alp. Onlarla birlikte bu kareden Nevzat Ergüney’i de kaybettik.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1900’lü yılların başı Trabzonlu kadınlar.

Kar, Trabzon hurmasını örtmüş.

Günün Fotosu