Bu Kadar Da Olmaz

Meydan Parkı’nda yayalara yaklaşık 1 metrelik yürüme alanı bırakan restoran işletmelerinin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yer işgaliyesi ödemediği bilinirken, garsonların müşteri kapma yarışından dolayı birbirlerine uygun olmayan sözler sarf ettikleri ve kavga boyutuna kadar ulaştığı gözlemlendi.

Yol Yok Baskı Var

Trabzon’da akşam saatlerinde iftar masaları kaldırımları kaplarken vatandaş hem yürüyecek alan bulamıyor hem de lokantacıların baskısına maruz kalıyorlar.

Şehrin göbeğini işgal eden lokantacılarından vatandaşlar şikayetçi. Trabzon’da Meydan Parkı’nda bulunan lokantacılar, bir yandan kaldırımı işgal ederken bir yandan da vatandaşı rahatsız ediyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte müşteri kapma yarışına giren garsonlar, yemek menüsünü vatandaşın adeta gözünün içine sokarak rahatsız ediyor. Küfür ve kavgayla müşteri çekmeye çalışıyorlar.  

Rahatsız Ediyorlar

Meydan Parkı’nda yayalara yaklaşık 1 metrelik yürüme alanı bırakan restoran işletmelerinin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yer işgaliyesi ödemediği bilinirken, garsonların müşteri kapma yarışından dolayı birbirlerine uygun olmayan sözler sarf ettikleri ve kavga boyutuna kadar ulaştığı gözlemlendi. Akşam saatlerinde Trabzon merkezden geçen vatandaşlar duydukları rahatsızlığı şöyle dile getirdiler, “İftar saatleri vatandaşın en sıkıntılı olduğu zaman dilimi zaten lokantacıların veya garsonların sokakta yürüyen insana kurduğu baskı hiç yakışmıyor. Zaten yürüyecek yol bırakmıyorlar kimseye. Kaldırımları gasp ediyorlar. Bizde ramazan ayı diye bunlara katlanmaya çalışıyoruz ama yaptıkları hiç katlanılır gibi değil. Adeta yolumuzu kesiyorlar. Bıktırdılar” İfadelerini kullandılar. 
Editör: TE Bilisim