Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı cenaze merasiminde Eyüboğlu ailesinin yakınları da hazır bulundu ve askeri tören uygulaması yapıldı. Merhum Selahattin Eyüboğlu’na Allah’tan rahmet kederli aileye sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kamu Araçları Sınırlandırılmalı

TÜRK Parti Arsin ilçe Başkanı Yüksel Büyükkol, ‘Kamu kurum ve kuruluşlarında bağlı zarurinin dışında kalan sosyal tesisler ve makam araçları satılıp vatandaşın hizmetine sunulmalıdır. Türkiye çok ciddi bir süreçten geçti. Ekonomik tedbirler alınmalı. Vatandaşımızın yaşam standardı yükseltilmeli.  Kamuoyuna en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Her şey vatandaşımızın gönlünce olsun.’ dedi. 

Koç Gibi Görevde

MHP’nin Maçka ilçe Başkanlığına atanan Muharrem Koç görevine başladı. Listesi Ankara’dan onaylanan ve Maçka Kaymakamlığına gelen Muharrem Koç ekibi ile birlikte iş başı yaptı  ve çalışmalara başladı. Koç, ‘Maçka’da MHP’de zaafiyet yok bundan sonra hareketlilik var’ dedi.

Ferrero Ekranda

Oltan Gıda/yı satın aldıktan sonra Türk fındığında daha fazla söz sahibi olunca son zamanlardaki fiyat tartışmalarının odağına konan İtalyanların ünlü çıkolata firması FERRERO Temsilcileri ilk kez kamuoyuynun huzuruna çıkıyorlar. FERRERO Türkiye Temsilcisi Carlo Marsili ile direktörü Orhan Oltan, Bloomberg televizyonunda bugün saat 12.25'den itibaren canlı yayına konuk olacak ve kamuoyu tarafından merak edilen sorulara cevap verecekler. Dünyaca ünlü Nutella markasının da sahibi olan Ferrero'nun temsilcilerinin açıklamalarının piyasa üzerinde ne gibi etki yapacağı merak konusu olurken, yapımcının soru alıp almayacağı da ayrıca merak ediliyor.

Öztürk’ten Ziyaretler

Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk Ankara’dan sonra Trabzon’da da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Dün Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Kolcu’yu ziyaret etti. Akçaabatta Adliyede hemşehrilerine uğrayan Öztürk, 24 Şubatta Ankara’da yapılacak olan Trabzon günlerinde platform olarak etkin olacaklarını ifade etti.

O Toplantıdan Kimse Ayrlılmadı

Saadet Partisi eski Genel Başkanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın fikir ve aksiyon hayatını yansıtan Erbakan Vakfı ülke genelinde şubelerini açmaya devam ediyor. Saadet Partililerin belli bir kesimi tarafından dışlanan merhum Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın Genel Başkanlığını yaptığı vakfın Doğu Karadeniz Temsilcisi, Trabzon siyasetinden tanınan ve sevilen Ümit Çebi’dir. Çebi bölgede ziyaretlerine devam ediyor ve istişarelere de oldukça önem veriyor. Çebidün Rize’de Erbakan Vakfı Rize Şubesinde gençlerle bir araya geldi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşme soru cevap şeklinde oldu. Çebi bu ziyaretle alakalı da şu açıklamayı yaptı: “Rize Erbakan vakfı il binası konferans salonunda, gençlerle 2,5 saat dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdik ve sonunda her sorunun sorulduğu ve her konuya girilen sohbetle sona erdi. 2,5 saat boyunca bir kardeşimizin bile salondan ayrılmaması dikkat çekiciydi.” 

CHP Büyükerşen’i Ağırlayacak

CHP Trabzon İl Başkanlığı etkinlik üzerine etkinlik program üzerine program yapmaya devam ediyor. Hem teşkilatını diri tutmaya çalışan hem de vatandaşlarla daha sık bir araya gelme yönünde programlar düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanlığı bu sefer o ismi Trabzon’a getirecek. Deniz olmayan şehrine yapay plaj yapan ve Eskişehir’i canlandıran CHP’li Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Trabzon’a gelecek ve Eskişehir’de yaptıklarını, ülke gündemini ve CHP’nin kendi gündemini değerlendirecek. Konuyla alakalı açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, “Kasım Ay'ı son etkinliğimiz, 29.11.2016 tarihinde Eskişehir ilimizin başarılı belediye başkanı sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in katılımı ile yapılacaktır. Sözümüz var, bu kentte güç olacağız, üreteceğiz, paylaşacağız” dedi

Kongre Tarihleri Değişti

AK Parti’de izlenecek yol belli oldu. Yıl başında kongre yapılacak deniliyordu fakat MHP ile anlaşma sonucunda ilk önce referandum yapılacak ardından kongrelere gidilecek.  AK Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon ziyaretinde ‘Başkanlık sistemini ve yeni anayasayı MHP ile birlikte yapacağız’ demişti. İşte bu açıklamadan da belli olduğu üzere ilk önce Başkanlık sistemi ve yeni anayasa için vatandaş sandığa gidecek.  Bu iki maddenin dışında Avrupa Birliğiyle son günlerde yaşanan süreç sonrası da AB’ye girilip girilmeyeceği de vatandaşa sorulacak. İşte bu üç maddelik yoğun bir referandumun ardından ise AK Parti’de kongreler başlayacak. Peki takvim nasıl işleyecek. 2017 Nisan ayın referandum Haziran ayında ise AK Parti’nin kongre süreci başlayacak.  İl ve ilçelerde ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları tekrardan seçilecek. AK Parti’de bu yenilemenin ardından 2019’da yapılması düşünülen yerel seçim de 2018’e kaydırılabilir. Kısacası 2017 ve 2018’de yoğun geçecek gibi görünüyor.
 
Editör: TE Bilisim