Yapay zekanın sporda başarı için kritik bir araç olduğunu dile getiren Bakan Bak, "Yapay zekayı en iyi kullanan bakanlık olmak istiyoruz" dedi. Gençlerin yapay zeka konusundaki meraklarını da gözlemlediğini belirten Bak, yurtdışında laboratuvarları ziyaret ederek rakiplerin hazırlık süreçlerini incelediğini aktardı.

Bakan Bak, bir sporcunun artık bir proje olarak değerlendirildiğini ve geniş bir ekibin katkısıyla hazırlandığını ifade etti. Örnek olarak ABD'li yüzücü Michael Phelps'in Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madalya kazanmasını örnek gösteren Bak, Phelps'in 15 kişilik özel bir ekibin yardımıyla hazırlandığını vurguladı.

Trabzonsporlu O Transfer Çaykur Rizespor'a Transfer Oluyor; Palut , Avcı'nın Yıldızının Peşinde! Trabzonsporlu O Transfer Çaykur Rizespor'a Transfer Oluyor; Palut , Avcı'nın Yıldızının Peşinde!

Sporcuların başarıya ulaşması ve sakatlanmaların engellenmesi için doğru antrenman tekniklerinin kullanılması gerektiğini belirten Bakan Bak, her sporcuya kişiselleştirilmiş antrenmanların yapılması gerektiğini vurguladı. Bu hedeflere ulaşabilmek için daha hızlı, daha güçlü ve daha pratik düşünen yapay zekanın kullanılacağını ifade etti.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ