E3B3F06A Ddac 493A 9142 A9A7Ae1F98B8

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun "Üreten Kadın, Güçlü Kadın" projesi kapsamında hayata geçirilen Yöresel Ürünler Pazarları, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Başkan Şenlikoğlu'nun talimatlarıyla Çınarlar Mahallesi'nde başlayan projenin ardından Bulancak Durağı ve Gaziler Mahallesi'nde de pazarlar hizmete girdi. Modern mimariye sahip bu pazarlarda, kadın üreticiler doğal, el emeği ürünleri, sebze, meyve, hayvansal ürünler ve çeşitli gıda ürünlerini tezgahlarda satışa sunuyor.

Kadın Üreticilere Ekonomik Destek:

A9C55D16 7331 4679 9Bee 56D499C838B8

Projede yer alan kadın üreticiler, bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri ve evlerinde hazırladıkları ürünleri, modern pazar yerlerinde satışa sunarak ekonomiye katkı sağlıyor. Pazarlar, sadece doğal ürünleri değil, aynı zamanda yöresel tatların bulunduğu bir lokantayı da içeriyor. Bu projenin Giresun ekonomisine katkı sağladığı gözlenirken, aynı zamanda kadın üreticilerin ekonomik anlamda güçlenmelerine destek oluyor.

Başkan Şenlikoğlu'nun Hedefi:

Eb169Cc0 1488 443A B830 2Beb82609018

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, her mahalleye en az bir pazarın kurulması hedefini belirterek, projenin başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Başkan Şenlikoğlu, "Ürünlerini pazarlayan teyzelerimiz, ablalarımız ve bu pazarlardan alışveriş yapan vatandaşlarımız oldukça memnunlar. Üretime ve ev ekonomisine katkı sağlayan bu tür yöresel pazar yerlerini artıracağız. Hedefimiz her mahalleye en az bir adet yöresel ürünler pazarını oluşturmak." şeklinde konuştu.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak