7C11C19D Cf3E 491D 92D1 Bcd4B66C935F

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması'nda büyük bir başarı elde ederek ödüllerle döndü. Danışmanları Öğr. Gör. Rıfat Pir yönetiminde 5 öğrenci, 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1500 yarışmacının katıldığı yarışmada, toplam 5 farklı kategoride başarı elde ettiler.

08Fae254 2A56 44C2 A72B 0Ae6255B7E03

Yarışmanın düzenlendiği Tuzla Marina'da gerçekleşen etkinlikte, Gümüşhane Üniversitesi ekibi, bireysel olarak 4 kategoride altın madalya alarak birincilik, bir kategoride gümüş madalya alarak ikincilik elde etti. Ayrıca, "Yılın en iyi üniversite ekip yarışması" kategorisinde de 48 üniversite arasından gümüş madalya ile ikinci oldu.

6719461E 337C 4Fea B605 C3Cb9Ea92Bf6

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencileri ve danışmanları tebrik ederek, gastronomi dünyasındaki bu üstün başarının üniversiteyi uluslararası alanda başarıyla temsil ettiğini ifade etti. Öğrencilere duyduğu gururu paylaşan Rektör Zeybek, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

F9849F57 416D 4893 A37B 4Aab29F64Ceb

Editör: Ayşe Sancak