CHP Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen devir teslim törenine İlçe Başkanlarının yanı sıra partililerde yoğun ilgi gösterdi. İl Başkanlığında ki toplantı salonu tamamen dolarken partililer yeni İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu'nun tebrik etti.  Devir Teslim Töreninde ilk olarak görevi devreden başkan Güzide Uzun konuştu. Uzun, “Sizlerin huzurunda gönül rahatlığı ile devri yapacağım.

Bu geçmişten günümüze gelen dayanışma ruhunu yaşatan insanlarız. CHP’nin çatısı altında olmak her şeyden önce onurlu ve şerefli insanlardır.  Ortadoğu Bataklığında evlatlarımızı şehit verirken CHP’liler olarak duruşumuz açık nettir. Bir birimizi daha çok sarılacağız, daha çok seveceğiz. Evlatlarımızın akıtan kanını barışla yıkamaya çalışacağız.” dedi. 
 
Ak Parti İptal Etti
 
İdlib'den gelen şehit haberleri sonrası gerek Türkiye gerek de Trabzon'da programlar iptal edilmeye başlandı.
 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada basın açıklaması, kongreler ve programların iptal edildiği duyuruldu.
 
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı yaptığı açıklamada  "İdlib'de Mehmetçiklerimize yapılan saldırı nedeniyle AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak gerçekleştirecek olduğumuz basın açıklaması ve kongrelerimiz dahil, Ar-Ge başkanlığımızca hafta sonu yapılacak Siyaset Akademisi eğitim programları iptal edilmiştir. Şehit Askerlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" ifadeleri kullanıldı.
 
Hak-İş/Hizmet-İş Genel Başkanı Arslan Trabzon’da
 

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2 Mart 2020 Pazartesi günü saat 14.00’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü ile HİZMET-İŞ Sendikası arasında gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi törenine katılacak. Toplu iş sözleşmesi HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Murat ZORLUOĞLU tarafından imzalanacak. Arslan, toplu iş sözleşmesi töreninde çalışma hayatı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunacaktır.
 
Ustaoğlu’ndan Mesaj
 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İdlib Şehitlerimiz için Taziye mesajı yayımladı.

Ustaoğlu, “Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim unsurları tarafından düzenlenen hava saldırısında şahadete ulaşan 33 Mehmetçiğimize Yüce Allah’tan rahmet; şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, tedavi altında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize ise acil şifalar temenni ediyorum. Allah, şanlı ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."
 
 ‘Kanı yerde kalmayacak’
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit düşen 33 asker için taziye mesajı yayımladı.

Suriye’nin İdlib kenti kırsalında rejim güçlerince Türk Silahlı Kuvvetleri üssüne yapılan hain hava saldırısında şehadete ulaşan 33 Mehmetçiğimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin mübarek kanı yerde kalmayacaktır. Kahraman şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.”
 
 ‘Devletimizin arkasındayız’
 
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Suriye'nin İdlib kentinde Şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı.

Gökhan Gedikli açıklamasında, "Suriye'nin İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu kahraman askerlerimizin Şehit olduğunu ve yaralandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet; aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Allah şanlı Türk ordumuzu korusun ve muzaffer eylesin. Alınacak tüm kararlarda Devletimizin arkasındayız. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenme günüdür” dedi.
 
 ‘Ordumuzun yanındayız’
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimizin yürekleri yaktığını vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu, “Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, gazilerimiz için acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde güçlü bir devlettir. Tüm vatandaşlarımız ve iş dünyası olarak devletimiz ve şanlı ordumuzun yanındayız. Mübarek Kandil gecesinde acı haberle sarsılan aziz Milletimize Yüce Allah’tan sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
 
Pazar Günü Dikkat
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesinde 1 Mart 2020 tarihinde 5 mahallede elektrik kesintisine gidilecek.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan bilgilendirmede  “Dağıtım Sistemine Bağlantı Çalışması” nedeniyle 08:00 ile 14:00 saatleri arasında Yenicuma ve Cumhuriyet Mahallelerinde, “Yatırım Tesislerinin Devreye Alınma Çalışması” nedeniyle saat 09:00 ile 12:00 arasında Sanayi Mahallesi, Erzurum Yolu üzeri, Demirkırlar İş Merkezinde, 10:00 ile 13:00 saatleri arasında İskenderpaşa Mahallesi ve Kemerkaya Mahallelerinde elektrik kesintilerine gidilecek.
Editör: TE Bilisim