Togg Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni modelin özellikle daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla geliştirildiğini söyledi. Tosyalı, T6X’in mevcut piyasa koşullarına göre T10X ve T10F’den daha hesaplı olacağını, buna uygun kampanyaların da devreye alınacağını belirtti. Haziran ayında talep toplamaya başlamayı planladıklarını ifade eden Tosyalı, aynı ayın sonundan itibaren araçların kullanıcılara teslim edilmesini hedeflediklerini açıkladı.
“CARİ FİYATLARA GÖRE ÇOK DAHA HESAPLI OLACAK”
Fuat Tosyalı, T6X’in geliştirme sürecinde erişilebilirliğin ön planda tutulduğunu söyledi.
Tosyalı, “T10X ve T10F’den sonra T6X’i özellikle geliştirdik ki, neredeyse şu anki cari fiyatlara göre çok çok daha hesaplı” dedi.
Amaçlarının daha geniş kitlelerin Togg teknolojisine ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Tosyalı, alım gücünü destekleyecek kampanya süreçlerinin de planlandığını ifade etti.
HAZİRANDA TALEP TOPLAMA BAŞLAYACAK
T6X’in satış takvimine ilişkin de bilgi veren Tosyalı, haziran ayını işaret etti.
Tosyalı, “Önümüzdeki Haziran ayında talep toplamaya başlarız. Haziran ayı sonundan itibaren de kullanıcılarımıza araçlarımızı sevk etmeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Bu takvim gerçekleşirse T6X’in haziran sonunda yollarda görülmeye başlanması hedefleniyor.
1 MİLYON 300 BİN TL HEDEFİ KORUNUYOR
T6X’in fiyatının 1 milyon 300 bin TL bandında olup olmayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Tosyalı, yıl başında açıkladıkları hedefte değişiklik olmadığını söyledi.
Tosyalı, “O günden bu yana stratejimizde ve hedeflerimizde bir değişiklik yok” diyerek T6X’i rekabetçi fiyat seviyelerinde sunmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Ancak modelin kesin satış fiyatı henüz açıklanmış değil.
TOGG’UN ÜRÜN GAMINDA YENİ HALKA
Togg, ilk olarak T10X modelini piyasaya sürmüş, ardından fastback modeli T10F’yi kullanıcılarla buluşturmuştu.
Tosyalı, T6X’in bu ürün ailesini genişletecek yeni model olduğunu belirterek sonraki modellerin de sırayla geleceğini söyledi.
Togg’un temel hedefinin her kesimin erişebileceği araçlar üretmek olduğunu vurgulayan Tosyalı, bu stratejinin sürdürülebilir hale getirilmesini önemsediklerini ifade etti.
“120 BİN CİVARINDA ARACIMIZ TRAFİKTE”
Tosyalı, Togg’un bugüne kadar geldiği noktaya ilişkin de rakam paylaştı.
İlk araç için 20 bin adetlik planlama yapılmasına rağmen 180 bin ön talep aldıklarını hatırlatan Tosyalı, bugün yaklaşık 120 bin Togg’un trafikte olduğunu söyledi.
Şarj ve servis altyapısının da genişlediğini belirten Tosyalı, Türkiye genelinde güçlü bir elektrikli araç ekosistemi oluştuğunu savundu.





