2021 yılı Avrupa futbolunun parlayan yıldızı İtalya'nın( Avrupa şampiyonu) en önemli temsilcilerinden AS Roma ile oynamak bile başlı başına bir kazanım bana göre. Hele bir de tüm futbol kamuoyunun dikkatle takip ettiği Mourinho gibi bir futbol ikonu da yanında gelmiş ise tadından yenmez.

Trabzon'u ya da Trabzonspor'u tanıtmak için milyon eurolar verseniz bu kadar etkili tanıtım yapamazsınız, futboldan daha etkili başka bir araç bulamazsınız.

Neresinden bakarsanız bakın Türk futbolu adına, Trabzon adına mutluluk verici, sevindirici..

Gelelim sahaya;

Abdullah hoca beklentilerin aksine maça ofansif sayılabilecek bir kadro ile Malatyaspor on biri ile başladı. Karadeniz fırtınası maça istekli, iştahlı bir giriş yaptı. Öyle ki dakikalar 30'u gösterirken italyan devine karşı %70'e %30 gibi ezici bir toplama oynama istatistiği yakaladık.

Topla oynama istatistiğine yakışır pozisyonlar ürettik mi derseniz hayır tabi. Katı savunma tedbirleri ile bilinen italyan futbolunun önemli temsilcisi Roma,Trabzonspor ataklarını olgunlaşmadan savuşturdu, ilerleyen dakikalarda dengeyi kurdu ve oyuna ortak oldu.

‘Roma ne yaptı?’ derseniz nadir hücum varyasyonları dışında sadece kalesini savundu diyebiliriz.

İkinci yarı karşılıklı faullerle başladı. Dakikalar 55'i gösterirken Victor ile İsmail Köybaşı arasında yaşanan adam paylaşımının faturası ağır oldu (0-1). Golün üzerinden 10 dakika geçmeden Abdullah Hoca oyuna müdahale etti ve yeni transfer Cornelius'u sahaya attı. Cornelius da daha dakika dolmadan tabelayı değiştirdi ve skora dengeyi getirdi (1-1).

Golün dakikası dolmadan Nwakaeme öyle bir gol kaçırdı ki dizlerimizi dövdük.

Her geçen dakika fiziki kalitesi üst seviye Roma oyuna biraz daha ağırlığını koydu ve 80 nci dakikada duran toptan bir şans golü buldu.

Kalan 10 dakikada Fırtına ciddi bir refleks geliştirmeyince maç 1-2 sonuçlandı.

İtalya'da ödeşmek üzere Roma!!